自考英语二_范文大全

自考英语二

【范文精选】自考英语二

【范文大全】自考英语二

【专家解析】自考英语二

【优秀范文】自考英语二

范文一:自考英语二 投稿:任嘡嘢

中国自考人(www.zk8.com.cn)——700门自考课程 永久免费、完整 在线学习 快快加入我们吧!

2006年10月全国自考自学考试“英语(二)”历年试卷试题真题(北京卷)答案

第一部分 选择题

I. Vocabulary and Structure

1. The fixed star was a planet.

A. made of B. made from C. made up for D. mistaken for

2. Some students from asking questions in class.

A. shy away B. blow away C. do away D. carry away

3. Mrs. Weinstein bravely and persistently used every skill and power she had to her attacker to simply take her car and not her life.

A. trust B. credit C. convince D. believe

4. Let’s personal feelings in making judgment.

A. set off B. set aside C. set back D. set up

5. A good worker in a key spot could, he kept up production, take all the coffee breaks he wanted, and the bosses would very likely look the other way.

A. as long as B. as though C. as soon as D. as if

6. the bosses cannot do without profit, workers have an edge.

A. Though B. For C. Since D. So

7. Decision makers must have some way of determining of several alternatives is best.

A. that B. it C. one D. which

8. In August 1977, a satellite to gather data about the 10 million black holes which are thought to be in the Milky Way.

A. launched B. was launched C. has been launched D. is launched

9. In studio recordings, new techniques made possible effects that not even an electronic band could produce .

A. live B. alive C. lively D. living

10. It is essential that everything in advance.

A. should decide B. be decided C. decided D. will be decided.

II. Cloze Test

The money and the time we spend on pets is simply not our own to spend as we like in a time of widespread want and starvation.

A 11 organization advertises that for $33 a month they can give hospital care to a child suffering from kwashiorkor-the severe deficiency disease 12 is simply a starving for protein. Doing 13 such a pet, and then sending the money saved to a relief organization would mean 14 a life-over the years, several human lives.

Children not 15 from such a grave disease could be fed with half that amount-not on a diet like ours, but on plain, basic,

life-sustaining food. It is not unreasonable to believe 16 the amount of money we spend on the average pet dog could keep a

child 17 in a region of great poverty. 18 what we would spend on a cat might not feed a child, but it 19 probably pay for his medical care or basic education. The point needs no 20 . That is all that need be said.

11. A. relied B. fund C. domestic D. medical

12. A. why B. when C. where D. which

13. A. with B. for C. against D. without

14. A. to save B. saving C. save D. saved

15. A. recovering B. having C. suffering D. infecting

16. A. which B. what C. that D. where

17. A. alive B. life C. live D. survive

18. A. Giving B. To give C. Given D. Give

19. A. would B. should C. must D. need

20. A. doing B. operating C. laboring D. functioning

III. Reading Comprehension

Passage One

Questions 21 to 25 are based on the following passage.

We can make mistakes at any age. Some mistakes we make are about money. But most mistakes are about people. “Did Jerry really care when I broke up with Helen?” “When I got that great job, did Jim really feel good about it, as a friend? Or did he envy my luck?” “Why didn’t I realize that Paul was friendly just because I had a car?” When we look back, doubts like these can make up feel bad. But when we look back, it’s too late.

Why do we go wrong about our friends or our enemies? Sometimes what people say hides their real meaning. If we don’t really listen, we miss the feeling behind the words. Suppose someone tells you, “You’re a lucky dog.” Is he really on your side? If he says, “You’re a lucky boy” or “You’re a lucky girl”, that’s being friendly. But there’s a bit of envy in “lucky dog.” Maybe he doesn’t see it himself. But bringing in the “dog” bit puts you down a little. What he may be saying is that he doesn’t think you deserve your luck.

“Just think of all the things you have to be thankful for” is another noise that says one thing and means another. It could mean that the speaker is trying to get you to see your problem as part of your life as a whole. But is he? Wrapped up in this phrase is the thought that your problem isn’t important. It’s telling you to think of all the starving people in the world when you haven’t got a date for Saturday night.

How can you tell the real meaning behind someone’s words? One way is to take a good look at the person talking. Do his words fit the way he looks? Does what he says square with the tone of voice? His gesture? The look in his eyes? Stop and think.

The minute you spend thinking about the real meaning of what people say to you many save another mistake.

21. According to the writer, when people look back it is too late, because .

A. mistakes have already been made B. mistakes can made them feel bad

C. they are unaware of their mistakes D. they are doubtful of their friends

22. People make mistakes when they fail to

A. deal with others with due friendliness B. hide their true feelings in what they say

C. realize they deserve what they have got D. see the real meaning of what others say

23. Judging from the phrase “just think of all the things you have to be thankful for”, it is clear that the speaker actually lacks .

A. optimism B. sympathy C. motivation D. courage

24. To be a successful listener, one is advised to

1.

2.

3.

4. A. ask the speaker as many questions as he can B. observe the speaker as carefully as possible C. listen to the speaker as attentively as he can D. challenge the speaker as actively as possible

25. The passage aims to tell readers how to .

A. interpret what people say B. interpret what money means

C. avoid mistakes about people D. avoid mistakes about money

Passage Two

Questions 26 to 30 are based on the following passage.

Doctors have long known that eating fish helps protect against heart disease. What they don’t know is why fish are beneficial. For years they figured it was a simple question of substitution: folks who replace red meat with fish are naturally cutting down their intake of saturated (饱和的) fat. But a growing body of evidence collected over the past 30 years suggests fish contain healthful elements called omega-3 fatty acids.

Omega-3 fatty acids belong to a group of compounds known as polyunsaturated fats. These fats serve as the raw material for a whole host of essential structures in the body, from brain cells to molecules (分子) that regulate blood pressure.

Since our bodies cannot manufacture their own supply of omega-3s, we have to get them from the food we eat, mostly from fish but also from plant sources like soybeans (大豆).

The American Heart Association has recommended that everyone eat two 85-g servings of fatty fish a week. But the A.H.A’s expert panel wasn’t ready to declare that taking omega-3 pills will protect your heart. It’s just too easy to get more omega-3 than you need from pills, and the panel was worried that an excess could cause serious side effects, such as internal bleeding.

The U.S. Food and Drug Administration, however, allowed manufactures of omega-3 pills and fish oils to advertise the fat’s benefits—as long as the label does not suggest taking more than two grams per day.

One thing is clear whether you get your omega-3s from pills, oils or fish: they are not cure-alls. You still have to eat a well-balanced diet that’s lower in total fat than most Americans currently consume. Otherwise, you’re fishing for trouble.

26. Doctors have long been puzzled by .

A. why red meat is harmful B. how beneficial fish are

C. what makes fish healthful D. how red meat is replaced

27. We can learn from the passage that .

1. 2.

3.

4. A. human beings get omega-3s from their food B. omega-3s are only found in fish and soybeans C. omega-3s are the raw material for saturated fats D. polyunsaturated fats constitute human molecules

28. The A.H.A. didn’t recommend omega-3 pills, because

1.

2.

3.

4. A. it had no knowledge of the safe dose of omega-3 B. it had no evidence that they can protect the heart C. the pills contain too little omega-3 to be helpful D. one is likely to get too much omega-3 from the pills

29. The FDA allowed manufacturers of omega-3 pills and fish oils to advertise omega-3’s benefits on condition that

1.

2.

3.

4. A. their suggested dose is printed on the label B. their suggested dose is within the safety limit C. the fat’s potential side effects are mentioned D. the products contain side effects are mentioned

1.

2.

3.

4. A. omega-3s can balance one’s diet B. omega-3s can serve as a supplement C. an unbalanced diet is made worse by omega-3s D. a well-balanced diet contains enough omega-3s Passage Three

Questions 31 to 35 are based on the following passage.

It was a terrible tragedy, six times more deadly than the Titanic (泰坦尼克号). When the German ship Wilhelm Gustloff was hit by torpedoes (鱼雷) fired from a Russian submarine (潜水艇) in the final winter of World War II, more than 10,000 people---mostly

women, children and old people fleeing the final Red Army push into Germany—were packed aboard. An ice storm had turned the dicks into frozen sheets that sent hundreds of families sliding into sea as the ship listed and began to go down. Others desperately tried to put lifeboats down. Some who succeeded fought off those in the water who had the strength to try to get aboard. Most people froze immediately. “I’ll never forget the screams,” says Christa Nutzmann, 87, one of the 1,200 survivors. She recalls watching the ship, brightly lit, slipping into its dark grave—and rarely mentioned for more than half a century.

The long silence about the sinking of the Wilhelm Gustloff was probably unavoidable—and necessary. By unreservedly confessing their country’s horrible crimes Germans have managed to win acceptance abroadand make peace with their neighbors. Today’s unified

Germany is more prosperous and stable than at any time in its long, troubled history. For that, a half century of willful forgetting about painful memories like the German Titanic was perhaps a reasonable price to pay. But even the most politically correct Germans believe that they’ve now earned the right to discuss the full historical record. Not to identify German suffering with that of its victims, but simply to acknowledge a terrible tragedy.

31. The Wilhelm Gustloff went down because

1. 2. 3.

4. A. it ran into an ice storm B. it was hit by another ship C. it crashed into a submarine D. it was attacked by torpedoes

32. Most passengers on board the Wilhelm Gustloff took the voyage to

1. 2.

3.

4. A. taste the luxury of the ship B. seek protection in another place C. escape the cold winter back home D. enjoy their holidays abroad

33. As the ship began to sink, some passengers

1.

2.

3.

4. A. set the decks on fire as a signal for help B. fought fiercely on the decks for lifeboats C. jumped into sea and swam to a nearby ship D. prevented others from getting on their lifeboats

1.

2.

3.

4. A. preferred to say nothing about it B. were requested to keep silent about it C. spared not effort to cover up the story D. were denied access to the whole story

35. It can be inferred from the passage that Germans no longer think that 1.

2.

3.

4.

第二部分 非选择题

IV. Word Spelling

36. 结果,成果 n. 37. 分享,股份 n.

38. 愿意的,乐意的 adj. 39. 警告,告诫 v.

40. 表达,表情 n. 41. 多样性 n.

42. 预算 n 43. 衡量,测量 n.

44. 保证,担保 v. 45.家庭的,国内的 adj.

46. 发源,发起 v. 47. 应用,用具 n.

48. 激发,作为….的动机 v. 49. 可行的,可能的 adj.

50. 欣赏,感激 n. 51. 战略,策略 n.

52. 精制,使精美 v. 53. 面对,对抗 v.

54. 一致,相符 v. 55. 最后的,最终的 adj.

V. Word Form

56. Do not let this (say) of you. It shows an unattractive indifference to your employer and to your job.

57. The theory of black holes in space (accept) by many serious scientists and astronomers.

58. If you had been in better health, we (allow) you to join them in the work. A. it is too early to claim responsibility for the Wilhelm Gustloff tragedy B. the German tragedy is a reasonable price to pay for the nation’s past C. they will be misunderstood if they talk about the German tragedy D. Germany is responsible for the horrors it caused during World War II

59. Although they agree that life is important and should be respected, they feel that the quality of life should not (ignore).

60. I would rather you (come) tomorrow.

61. One hundred miles (be) too far to travel on foot.

62. Robots, (become) increasingly prevalent in factories and industrial plants throughout the developed world, are programmed and engineered to perform industrial tasks without human intervention.

63. Every boy and girl (treat) in the same way.

64. He took his umbrella with him lest it (rain).

65. Many other new techniques are now available that enable more research (do) in the test tube to see if chemicals produce harmful biological effects.

VI. Translation from Chinese into English

66. 他孤注一掷用自己的积蓄开了一家小商店。

67. 时差反应是每个国际旅行者可能遇到的问题。

68. 有人提出管理过程就是决策过程。

69. 每个人都是平等的,不管他是总统还是马路清洁工。

70. 不用说,我们现在已不是生活在传统时期。

VII. Translation from English into Chinese

71. Between labor and play stands work. A man is a worker if he is personally interested in the job which society pays him to do; what from the point of view of society is necessary labor is from his own point of view voluntary play. Whether a job is to be classified as labor or work depends, not on the job itself, but on the tastes of the individual who undertakes it. The difference does not, for example, coincide with the difference between a manual and a mental job; a gardener or a cobbler may be a worker, a bank clerk a laborer. Which a man is can be seen from his attitude toward leisure. To a worker, leisure means simply the hour he needs to relax and rest in order to work efficiently. He is therefore more likely to take too little leisure than too much; workers die of coronaries and forget their wives’ birthdays. To the laborer, on the other hand, leisure means freedom from compulsion, so that it is natural for him to imagine that the fewer hours he has to spend laboring, and the more hours he is free to play, the better.

2006年10月高等教育自学考试全国统一命题考试英语(二)试题答案

I. Vocabulary and Structure

1. D 2. A 3. C 4. B 5. A 6. C 7. D 8. B 9. A 10. B

II. Cloze Test

11. A 12. D 13. D 14. B 15. C 16. C 17. A 18. B 19. A 20. C

III. Reading Comprehension

21. A 22. D 23. B 24.B 25. C 26. C 27. A 28. D 29. B 30. B

31. D 32. B 33. D 34. A 35. C

IV. Word Spelling

36. result 37. share 38. willing 39. warn 40.expression 41. diversity 42. budget

43. measurement 44. ensure 45. domestic 46. originate 47. appliance 48. motivate

49. feasible 50. appreciation 51. strategy 52. refine 53. confront 54. coincide

55. ultimate

V. Word Form

56. be said 57. is accepted 58. would have allowed 59. be ignored 60. came 61. is

62. becoming 63. is treated 64. should rain 65. to be done

VI. Translation from Chinese into English

66. He gambled his savings to start a small shop.

67. The problem of Jet Lag is one every international traveler comes across.

68. Some suggest that the management process is decision making.

69. Every person is equal be president or a street cleaner.

70. It goes without saying that we are not living in a traditionalist period.

VII. Translation from English into Chinese.

71. 劳役和玩乐之间是工作。一个对获得社会支付的职业感兴趣的人就是工作者;从社会角度来看必须付出的劳动而在个人来看就是自愿选择的娱乐。一个职业是归类为劳役还是工作不是看其职业本身,而是看从事这一职业的个人爱好。比如,这个差异并不是体力劳动与脑力劳动之间的差异;一个花匠或皮匠可以是个工作者,而一个银行职员则可能是苦役者。对此从他对休闲的态度就可以看出。对于工作者来说,休闲只是他为了更有效地工作而放松休息的时间,因此他花费的休闲时间很可能太少而非太多,他常常死于冠心病或忘记他妻子的生日。而对于劳役者来说,休闲就是摆脱强制,因此对他来说自然是劳作时间越少而玩的时间越多越好。

中国自考人(www.zk8.com.cn)——改写昨日遗憾 创造美好明天!用科学方法牢记知识点顺利通过考试!

范文二:考研英语英(一)与英(二)的对比 投稿:余鈿鉀

考研英语在整体上并没有大的改变,同学们把要掌握的知识点和技巧把握好,力求在冲刺阶段成绩有个质的提高。下面针对英语一和英语二在阅读理解能力进行对比:

  1) 英语二阅读能力要求相对较低






  英语一大纲要求“考生应能读懂选自各类书籍和报刊的不同类型的文字材料(生词量不超过所读材料总词汇量的3%),还应能读懂与本人学习或工作有关的文献、技术说明和产品介绍等”。而英语二大纲要求“考生应能读懂不同题材和体裁的文字材料,题材包括经济、管理、社会、文化、科普等,体裁包括说明文、议论文和记叙文等”。英语二不公开告诉了考生文章选材的题材和体裁,而且只字未提超纲词,这就是考生备考能够有的放矢,知道从哪些题材的文章去多做积累和准备,同时也不必过于担心超纲词的问题。此外,英语一对考生的八大阅读能力要求,在英语二大纲里变成了六条,少了“理解文中的概念性含义”和“区分论点和论据”这两条,这两天都对阅读能力有很高的要求。英语二对阅读能力的考查也大大地降低。

  2)新题型对比

  英语一和英语二的新题型都是10分。英语一的新题型部分,不管是七选五、小标题还是排序题,难度都是公认的。而英语二备选题型包括:多项对应(根据所给文章的内容,从右侧的7个选项中选出5个与左栏的5道题对应的5个选项,即常说的连线题),小标题对应(唯一一个与英语一有交集的备选,且是英语一新题型中最简单的一种),正误判断(根据文章内容判断正误),尤其是正误判断这一题型,本身难度就低,中国会计硕士网特别提示,如果有考生没时间顾这道题,全写“True”或者“False”也能至少的四分,投机性较大。这三咱题也决定了英语二的新题型的难度大大低于英语一。

  总之,考生在复习过程中多多注意文章的主旨/文中具体信息/理解作者的意图、观点和态度等方面,根据自己的个性与思维习惯以及具体的题目情况灵活处理。提高阅读水平的提高要靠考生在实际阅读中的积累。因此希望考生在积极备考中务必将历年真题做熟、做精,深刻体会并总结归纳,从而产生质的飞跃。



范文三:考研英语二 投稿:丁戻戼

考研英语二

考研英语(二)主要是为高等院校和科研院所招收专业学位硕士研究生而设置的具有选拔性质的统考科目。

中文名 考研英语

外文名 Graduate English

语 言 英语

考试类型 英语考试

相 关 考研

考试时间 180分钟

概念

考研英语(二)与历年考研试卷有所不同,它针对的是一些报考专业学位硕士学生的一套考研英语试卷。由教育部考试中心组织专家研究命题,在考研统考中使用。也就是说,英语一和英语二在研究生考试中同时使用。

那么考研英语二主要针对哪些考生呢。弄清这个问题,大家要先弄清楚自己所考的硕士类别。近几年国家研究生教育在进行改革,改革方向是将硕士分为两种:一种是学术性研究生,偏重学术方面,还有一种称为专业学位研究生,偏重培养高级管理人才或专门人才,如职业经理人、会计师、工程师等等。这种分法在国外教育体制中体现得很明显,典型的如英国。我们国家以后研究生培养方向将和国际接轨,分为这两种类别。

学术性研究生要继续考英语一,而一部分考专业学位的研究生将遭遇考研英语二。国家教育部有详尽规定说明,目前我国专业学位研究生包括19种,如体育硕士、汉语国际教育硕士、翻译硕士等。大家要注意这19种专业学位硕士不是都要考英语二,其中一些专业学位硕士基本上是不会考英语二的,比如法律硕士。而有一些是要考英语二的,比如MBA、MPA等。

具体来说,如何确定自己考英语一还是英语二呢。考生可参照报考院校的招生简章中的报考科目,简章中会明确说明考英语一还是英语二。其中英语一编号为201,政治编号为101,而英语二编号为204。。还有一个简便的方法是,考研网上报名成功后,考生使用报名号登录网上报名网站,输入报名号,查看自己的报名信息就可以看到自己的初试考试科目。 考试内容

试题分四部分,共48题,包括英语知识运用、阅读理解、英译汉和写作。 英语知识运用

主要是考查考生对英语知识的综合运用能力。共20小题,每小题0.5分,共10分。 在一篇约350词的文章中留出20个空白,要求考生从每题所给的4个选项中选出最佳答案,使补全后的文章意思通顺、前后连贯、结构完整。考生在答题卡1上作答。 阅读理解

主要是考查考生获取信息、理解文章、猜测重要生词词义并进行推断等方面的能力。该部分由A、B两节组成,共25小题,每小题2分,共50分。

A节(20小题)

本部分为多项选择题,共四篇文章,总长度为1500词左右。要求考生阅读文章并回答每篇文章后面的问题。考生需在每小题所提供的选项(A、B、C、D)中选出唯一正确或是最合适的答案。

每篇文章设5题,共20小题。每小题2分,共40分。考生在答题卡1上作答。 B节(5小题)

本部分有2种备选题型。每次考试从这2种备选题型中选择一种进行考查。或者这2种形式的组合进行考查。本节文章设5小题,每小题2分,共10分。 考生在答题卡1上作答。

备选题型有:

1)多项对应。

2)小标题对应。

英译汉

考查考生理解所给英语语言材料并将其译成汉语的能力。要求译文准确、完整、通顺。 要求考生阅读、理解长度为150词左右的一个或几个英语段落,并将其全部译成汉语。考生在答题卡2上作答。共15分。

写作

该部分由A、B两节组成,主要考查考生的书面表达能力。共2小题,共25分。 A节:题型有两种,每次考试选择其中的一种形式。

备选题包括:

1)考生根据所给情景写出一篇约100词(标点符号不计算在内)的应用性短文,包括私人和公务信函、备忘录、报告等。

2)考生根据所提供的汉语文章,用英语写出一篇80~100词的该文摘要。 考生在答题卡2上作答。共10分。

B节:要求考生根据所规定的情景或给出的提纲,写出一篇150词以上的英语说明文或议论文,提供情景的形式为图画、图表或文字。

考生在答题卡2上作答。共15分。

考查目标

考生应掌握下列语言知识和技能:

(一)语言知识

1. 语法知识

考生应能熟练地运用基本的语法知识,其中包括:

名词、代词的数和格的构成及其用法

动词时态、语态的构成及其用法

形容词与副词的比较级和最高级的构成及其用法

常用连接词的词义及其用法

非谓语动词(不定式、动名词、分词)的构成及其用法

虚拟语气的构成及其用法

各类从句(定语从句、主语从句、表语从句等)及强调句型的结构及其用法

倒装句、插入语的结构及其用法

2. 词汇

考生应能掌握5500左右的词汇以及相关词组。

考生应能根据具体语境、句子结构或上下文理解一些非常用词的词义。

(二)语言技能

1. 阅读

考生应能读懂选自各类书籍和报刊的不同类型的文字材料。题材包括经济、管理、社会、文化、科普等,体裁包括说明文、议论文和记叙文等。根据阅读材料考生应能:

1)理解主旨要义;

2)理解文中的具体信息;

3)理解语篇的结构及上下文的逻辑关系;

4) 根据上下文推断重要生词或词组的含义;

5)进行一定的判断和推理;

6)理解作者的意图、观点或态度;

2. 写作

考生应能根据所给的提纲、情景或要求完成相应的短文写作。短文应中心思想明确、切中题意、结构清晰、条理清楚、用词恰当、无明显语言错误。

考试形式

考试形式为笔试。考试时间为180分钟。满分为100分。

试卷分试题册和答题卡。答题卡分为答题卡1和答题卡2.考生应将英语知识运用和阅读理解部分的答案按要求填涂在答题卡1上,将英译汉和写作部分的答案写在答题卡2上。 试卷结构

如图

部分节为考生提供的信息指导语语言测试要点题型题目数量计分答题卡种类 I英语知识运用(10分) 1篇文章(约350词)英语英语知识综合运用能力完形填空多项选择题(四选一)2010答题卡1(机器阅卷) 答题卡2(人工阅卷、机器登分)

II阅读理解(50分)A4篇文章(共约1 500词)英语理解主旨要义、掌握文章大意,猜测生词词义并进行推断等多项选择题(四选一)2040

B1篇文章(450~550词)英语推理、判断、概括能力选择搭配或正误判断510 III英译汉(15分) 一个或几个段落(150词)英语理解和表达的准确、完整、通顺英译汉115

IV写作(25分)A规定情景或汉语文章英语书面表达归纳、概括、表述应用文(约100词)或摘要写作(80~100词)110

B规定情景或汉语文章英语书面表达短文写作(150词以上)115 总计 45+3100

考研英语二如何复习?

答:英语一和英语二在实质上是相通的,可以参照备考英语一的方法来准备英语二,词汇语法长难句这些是必须要掌 握的,按照师太之前给大家做的复习攻略一步一步走即可。简单说:准备词汇书和真题各一本,然后背单词和做真题,在背单词的时候,不要死记硬背,要运用一定 的方法,提高记忆效率。比如把单词放到阅读中记忆;做真题的时候,要扎扎实实做透真题,带着问题看材料,做完题目对答案,最后逐字逐句理解材料,弄懂每一 个选项。在复习的后期再重点复习写作,要按照英语二的题目要求来练习。 考研英语一盒考研英语二有什么区别:

一般来说学术型硕士考英语一,专硕考英语二,相对而言,英二比英一简单。 两者的大的题型都是一样的,都是完型、阅读理解、新题型、翻译、两篇作文。唯一感觉完型没有太大的区别,难度差不了多少。

区别主要在于:

1)阅读理解,英语二的文章比英语一的稍微简单点,主要是选项要比英语一的简单一些, 没那么多花样。

2)新题型,英语二和英语一不太一样,英语一主要是七选五,选小标题和排序,英语二是选小标 题,正误判断和多项对应,感觉这个英语二的这个比较简单,是得分的重点。

3)翻译,这也是一大不同,英语一是从一篇文章中选出五句话来分别翻译,英语二是全篇翻译, 虽然是全篇,但这比较简单,是得分的重点。

4)两篇作文,小作文英语一是以应用文为主,一般都是写信,英语二除了应用文(主要写信)以 外,还有一个新的,就是摘要;大作文的话,个人感觉,英语一大多数都是以看图(动漫)说 话并评论为主,英语二也是看图,但是多以看图表为主。

范文四:考研英语一与二 投稿:朱蟽蟾

【考研英语(一)与英语(二)的区别】

一、英语一与英语二的区别 (1)语法 我们英语二规定了总共有八个语法点,具体的语法点是要考的。只要把这八点做到了,基本上就没问题了。首先第一个就是名词、代词它的用法,数和格,就是可数不可数,这种会考。第二个是形容词。第三个是动词,动词包括时态、语态,时态就是常见的,比如一般现在、一般将来这样子的过去时,语态就是主动和被动。第四点常用连词,连词大家知道常用的就是七个,这个大家把它准备好了,估计在考察语法方面不大。第五个就是非谓语动词,就是不定式和名词。第六个虚拟语气,具体有什么样的表现形式,以及虚拟语气在语言中起到一个什么样的作用,这个应该是一个考察的重点。第七个就是从句,列了宾语从句、主语从句和表语从句。第八个同谓语从句,只要把这些语法点梳理下来了,大概有一个基本的概念就没问题了。 (2)词汇 第二个就是词汇,英语二的词汇表,大纲后面主要是词汇表,词汇表没有任何的差别。及时说从单词量上的要求来说,英语一何英语二是一样的。 (3)阅读理解 关于阅读理解的部分。英语二没有英语一中规定的阅读理解中会出现3%的超纲单词。英语二阅读理解部分的单词要求比英语一低一些。 英语一只是说你需要能够看的懂,即使你在上硕士期间所需要看懂的一切东西,英语一从内容和题材上来说它考察的内容可能更加广泛一些。而英语二,从内容上主要考会考这样几类:经济、管理、社会、文化和科普。注意它是把经济和管理放在最前边的,也就是说经济类文章、管理类文章可能是比较重要的,“科普”这个词放在最后说明科普考的可能比较小。体裁方面也规定了就是考三种类型:说明文、议论文和记叙文。这也就是英语二在考试过程中可能出现的抽象性的比较难的文章概率会低一些。针对具体的阅读的要求,英语二也是低一些。比较如下: 第一点,英语一要求大家能够理解文章中概念性的含义,而英语二是没有的。也就是文章中不太会出现一些特别抽象的,特别复杂的费解的概念。 第二点,它只要求进行相关的判断、推理,而不需要进行相关的引申,没有引申,也就是说在英语二中如果出现我们阅读理解中的一种题型,叫做推理题的话,它推理的难度要小于英语一。 第三点,英语二中没有要求区分阅读理解文章中的论点和论据,所以举例题,肯定不会考了。第二部分,英语一这部分规定了三种题型,一种是七选五,给你七个选五个。第二种是搭配,第三个是排序。最近几年一直考的是七选五,是比较成熟的题型。英语二第二部分,就是新题型部分也规定了三种题型,这三种题型跟英语一非常不一样,第一种题型就是它给一篇文章,让你看,看完了以后让你做一个配队,左边有一系列小短句子,右边有一系列补全这个句子的成份,七个选五个,配比下来,有两个选不到,这个难度比较低,只要对文章有一个整体的大概的理解应该都可以做。第二种就是小标题,我们也叫搭配题,就是用标题和文章段落进行搭配,这个跟英语一是完全一致的。第三种,是让你先读文章,有五个句子,让你根据文章的意思判断正误,这个难度更低了,你猜一下也有五成的把握。所以英语二第二部分,就是Part B这个难度比较低。 最后一部分,就是英语Part C翻译部分,这个跟考研英语一Pact C也不一样,英语一Part C是给你一篇文章,有五个划线的句子,一般来说那些句子让你翻译的,肯定是看起来就比较费解,而且比较绕,比较难懂的这样的句子。英语二中出现的翻译是一个全文翻译,给你一个英语文章,让你从头到尾翻译下来。跟英语一比,更像是一个体力活,你要写的字可能多一些,但是整个文章的难度要小一些。因为边翻译边去理解的话,有时候比孤零零地理解一个句子,翻译一个句子可能难度还要容易一些,因为有上下文,大概蒙一下,这个句子也能大概同时的翻译过来。而且这样的话,采分点就会比较分散,有些很简单的句子也是采分点,你把它翻译对了也能得分。而英语一就是给你五个孤零零的句子,有的翻不出来,看不懂,就是没有得分。英语二我担心的是,大家能不能在这么短时间内把那些字写下来的问题,它的难度是降低的,量是加大了,所以这个还是需要大家回去好好训练一下,就是有没有这个速度感,不仅要求质,求量,还要追求一个速度,把这个掌握了可能情况会好一些。 (4)小作文

英语二的考试的写作,小作文有一个比较大的变化,过去五年大纲,英语一教育部是这样一句话,就是考察私人或公务信函、备忘录、摘要和报告,但过去小作文考察的都是信函,另外三种题型没有考到过,但是今年大纲明确提出了,不管是英语一还是英语二,明年小作文分成两种题型,二者选一。第一种题型还是信函、备忘录、报告,写一百词左右。这种题型还有。第二种题型,是新加的或者说特别点出的,就是根据给出的一篇汉语文章,中文文章,用英文写一篇80到100个词的文章摘要。摘要这种题型以前大纲也提到了,但是并没有明确的点出。大纲出来之后,针对明年的考试,英语让他的考生,小作文大概可能有60%左右的可能性还是考书信,复习思路40%的可能性可能会考摘要。 (5)大作文 针对大作文,英语二大纲和英语一一样,还是论说文。 但是有一点小区别,就是英语一大纲是160到200个词,英语二是150词以上,所以字数稍微少了一点。一般来讲写到150到180也就差不多了,不需要写太多。今年英语一大纲样题改成了06年考题,就是给希望工程写一封信,请求捐款,这个写作难度更大一点。英语二大纲样题改成了08年考研写作真题,就是给你房东写一封信,借了CD,忘还了,道歉,并且写一些建议。英语二就是日常书信,相对来讲简单一些。大作文大纲样题也变了,过去八年都是2000年的考题,就是世界商业简史,今年英语一大纲样题改成了08年考题,就是两个残疾人跑步,合作这样一个话题。而英语二的大纲,提供的样题是一篇图表作文,是2005年中国某一个城市交通事故的一些数据,给出了一个表格图。通过大纲题我们可以看的出来,明年英语二考生大作文60%可能需要准备一下图表作文,40%还是需要关注一下图画作文。

二、学术型研究生初试考英语一 专业学位研究生初试考英语二 (一)学术型研究生 学术型硕士研究生入学考试科目设置办法要求与往年年相同。除教育学、历史学、医学门类设置三个单元考试科目(政治理论、外国语、基础课,各科目试题满分分别为100分、100分、300分)外,其他各学科门类考试科目均设置四个单元(政治理论、外国语、基础课和专业基础课,各科目试题满分分别为100分、100分、150分、150分)。从2010年起增加一套统考英语试题(即英语二)供部分专业学位研究生招生时选用,原统考英语名称相应改为英语一。 (二)专业学位研究生 专业学位研究生入学考试科目第二单元(外国语):法律硕士(非法学)、法律硕士(法学)、建筑学硕士、汉语国际教育硕士、临床医学硕士、口腔医学硕士、公共卫生硕士专业采用统考英语一(日语、俄语);翻译硕士采用翻译硕士外语试题;其余各专业可选用统考英语一(日语、俄语)或英语二试题(英语二重点考查考生英语应用能力,尤其是阅读和翻译能力)。满分均为100分。

范文五:英语二考前 投稿:石渂渃

这是英语二关于网络问题我给出的文章

最后阶段抓紧再看一下,三种类型的话题都要熟悉!!!

但一定记住

1:避免最基本的语法错误;

2:注意细节问题!!!!!!!!!!!!精确到字母的大小写和标点符号 3:书写一定要认真,不要让阅卷老师看起来很累的感觉!!!! 4:最保险的办法就是把所有的功能句子都搞定!!!不管出什么样子的话题都能轻松应对!!!一定不要听某些骗子老师忽悠!!!他们所谓的“信息”都是噱头,我不相信谁可以真的搞到,那说明他不想活了!

5:考研只是我们成长道路上的一个考验!!!希望弟弟妹妹们不要有极端的想法!!!咱们拼尽全力最后一把以后不后悔就可以了!!!相信可以学到很多!!!

6:考试的时候一定合理安排时间,建议先写作文,翻译,然后再做阅读,最后完形和新题型,你懂的!!!

7:别的话我就不再多说了,总之,用我所有的人品积累给大家祝愿,相信一定走进名校,雄霸天下!!!!

保持联系@莱弗赵亮

What is shown in the chart above reveals clearly that remarkable changes have taken place with regard to the number of Internet users in China. Digging into the data presented by the chart, we can effortlessly

identify that the number of Chinese internet users has been on a sharp rise from 2006 to 2014.In the year of 2006, it was only about 5 million; while within no more than a couple of years, it went up to 10 million in 2002; while in the year of 2014, the number soared to 100 million.

You might wonder: what on earth did account for this pronounced trend? Among the shaping factors, the single most significant one is the rapid development of economy and the steady improvement of high technology. Apart from this, the appearance of education or training about these is also to be mentioned. Last of all, the fact couldn’t also be ignored that the price of internet and computers has been fairly acceptable. Undoubtedly, this issue is a hot button recently. For one thing, we have been feeling the tangible benefits flowing from the Internet; for another thing, it has exerted adverse impacts on our life. Spending too much time on the internet is estranging us from our friends and family.

On my personal level, everything has both bright side and dark side, the crux of the issue lies in our attitude towards it. What really needs to occur is to make full use of it to serve our purposes and ward off its ill impacts. With care, it will bring us huge rewards/benefits, but not risks.

范文六:考研英语一与二 投稿:高熾熿

2011年考研英语一与英语二的区别

随着2011年考研英语大纲的公布,明年将继续延续今年的考试大纲要求,考研英语仍然分英语一和英语二两种统考模式。下面考研专家带领的精英辅导团队帮助考生分析一下这两门课程的区别,从而让考生更加有针对性地进行复习。

一、学术型研究生初试考英语一 专业学位研究生初试考英语二

(一)学术型研究生

学术型硕士研究生入学考试科目设置办法要求与2009年相同。除教育学、历史学、医学门类设置三个单元考试科目(政治理论、外国语、基础课,各科目试题满分分别为100分、100分、300分)外,其他各学科门类考试科目均设置四个单元(政治理论、外国语、基础课和专业基础课,各科目试题满分分别为100分、100分、150分、150分)。从2010年起增加一套统考英语试题(即英语

二)供部分专业学位研究生招生时选用,原统考英语名称相应改为英语一。

(二)专业学位研究生

专业学位研究生入学考试科目第二单元(外国语):法律硕士(非法学)、法律硕士(法学)、建筑学硕士、汉语国际教育硕士、临床医学硕士、口腔医学硕士、公共卫生硕士专业采用统考英语一(日语、俄语);翻译硕士采用翻译硕士外语试题;其余各专业可选用统考英语一(日语、俄语)或英语二试题(英语二重点考查考生英语应用能力,尤其是阅读和翻译能力)。满分均为100分。

二、英语二与英语一的区别

(1)语法

我们英语二规定了总共有八个语法点,具体的语法点是要考的。只要把这八点做到了,基本上就没问题了。首先第一个就是名词、代词它的用法,数和格,就是可数不可数,这种会考。第二个是形容词。第三个是动词,动词包括时态、语态,时态就是常见的,比如一般现在、一般将来这样子的过去时,语态就是主动和被动。第四点常用连词,连词大家知道常用的就是七个,这个大家把它准备好了,估计在考察语法方面不大。第五个就是非谓语动词,就是不定式和名词。第六个虚拟语气,具体有什么样的表现形式,以及虚拟语气在语言中起到一个什么样的作用,这个应该是一个考察的重点。第七个就是从句,列了宾语从句、主语从句和表语从句。第八个同谓语从句,只要把这些语法点梳理下来了,大概有一个基本的概念就没问题了。

(2)词汇

第二个就是词汇,英语二的词汇表,大纲后面主要是词汇表,词汇表没有任何的差别。及时说从单词量上的要求来说,英语一何英语二是一样的。

(3)阅读理解

关于阅读理解的部分。英语二没有英语一中规定的阅读理解中会出现3%的超纲单词。

三、 英语二阅读理解部分的单词要求比英语一低一些

英语一只是说你需要能够看的懂,即使你在上硕士期间所需要看懂的一切东西,英语一从内容和题材上来说它考察的内容可能更加广泛一些。而英语二,从内容上主要考会考这样几类:经济、管理、社会、文化和科普。注意它是把经济和管理放在最前边的,也就是说经济类文章、管理类文章可能是比较重要的,“科普”这个词放在最后说明科普考的可能比较小。体裁方面也规定了就是考三种类型:说明文、议论文和记叙文。这也就是英语二在考试过程中可能出现的抽象性的比较难的文章概率会低一些。针对具体的阅读的要求,英语二也是低一些。比较如下:

第一点,英语一要求大家能够理解文章中概念性的含义,而英语二是没有的。也就是文章中不太会出现一些特别抽象的,特别复杂的费解的概念。

第二点,它只要求进行相关的判断、推理,而不需要进行相关的引申,没有引申,也就是说在英语二中如果出现我们阅读理解中的一种题型,叫做推理题的话,它推理的难度要小于英语一。 第三点,英语二中没有要求区分阅读理解文章中的论点和论据,所以举例题,肯定不会考了。第二部分,英语一这部分规定了三种题型,一种是七选五,给你七个选五个。第二种是搭配,第三个是排序。最近几年一直考的是七选五,是比较成熟的题型。英语二第二部分,就是新题型部分也规定了三种题型,这三种题型跟英语一非常不一样,第一种题型就是它给一篇文章,让你看,看完了以后让你做一个配队,左边有一系列小短句子,右边有一系列补全这个句子的成份,七个选五个,配比下来,有两个选不到,这个难度比较低,只要对文章有一个整体的大概的理解应该都可以

做。第二种就是小标题,我们也叫搭配题,就是用标题和文章段落进行搭配,这个跟英语一是完全一致的。第三种,是让你先读文章,有五个句子,让你根据文章的意思判断正误,这个难度更低了,你猜一下也有五成的把握。所以英语二第二部分,就是Part B这个难度比较低。

最后一部分,就是英语Part C翻译部分,这个跟考研英语一Pact C也不一样,英语一Part C是给你一篇文章,有五个划线的句子,一般来说那些句子让你翻译的,肯定是看起来就比较费解,而且比较绕,比较难懂的这样的句子。英语二中出现的翻译是一个全文翻译,给你一个英语文章,让你从头到尾翻译下来。跟英语一比,更像是一个体力活,你要写的字可能多一些,但是整个文章的难度要小一些。因为边翻译边去理解的话,有时候比孤零零地理解一个句子,翻译一个句子可能难度还要容易一些,因为有上下文,大概蒙一下,这个句子也能大概同时的翻译过来。而且这样的话,采分点就会比较分散,有些很简单的句子也是采分点,你把它翻译对了也能得分。而英语一就是给你五个孤零零的句子,有的翻不出来,看不懂,就是没有得分。英语二我担心的是,大家能不能在这么短时间内把那些字写下来的问题,它的难度是降低的,量是加大了,所以这个还是需要大家回去好好训练一下,就是有没有这个速度感,不仅要求质,求量,还要追求一个速度,把这个掌握了可能情况会好一些。

(4)小作文

英语二的考试的写作,小作文有一个比较大的变化,过去五年大纲,英语一教育部是这样一句话,就是考察私人或公务信函、备忘录、摘要和报告,但过去小作文考察的都是信函,另外三种题型没有考到过,但是今年大纲明确提出了,不管是英语一还是英语二,明年小作文分成两种题型,二者选一。第一种题型还是信函、备忘录、报告,写一百词左右。这种题型还有。第二种题型,是新加的或者说特别点出的,就是根据给出的一篇汉语文章,中文文章,用英文写一篇80到100个词的文章摘要。摘要这种题型以前大纲也提到了,但是并没有明确的点出。大纲出来之后,针对明年的考试,英语让他的考生,小作文大概可能有60%左右的可能性还是考书信,复习思路40%的可能性可能会考摘要。

(5)大作文

四、针对大作文,英语二大纲和英语一一样,还是论说文。

但是有一点小区别,就是英语一大纲是160到200个词,英语二是150词以上,所以字数稍微少了一点。一般来讲写到150到180也就差不多了,不需要写太多。今年英语一大纲样题改成了06年考题,就是给希望工程写一封信,请求捐款,这个写作难度更大一点。英语二大纲样题改成了08年考研写作真题,就是给你房东写一封信,借了CD,忘还了,道歉,并且写一些建议。英语二就是日常书信,相对来讲简单一些。大作文大纲样题也变了,过去八年都是2000年的考题,就是世界商业简史,今年英语一大纲样题改成了08年考题,就是两个残疾人跑步,合作这样一个话题。而英语二的大纲,提供的样题是一篇图表作文,是2005年中国某一个城市交通事故的一些数据,给出了一个表格图。通过大纲题我们可以看的出来,明年英语二考生大作文60%可能需要准备一下图表作文,40%还是需要关注一下图画作文。

更多信息请访问:新浪考研频道 考研论坛

特别说明:由于各方面情况的不断调整与变化,新浪网所提供的所有考试信息仅供参考,敬请考生以权威部门公布的正式信息为准。

范文七:考研英语(一)(二) 投稿:万坷坸

一、学术型研究生初试考英语一 专业学位研究生初试考英语二

(一)学术型研究生

学术型硕士研究生入学考试科目设置办法要求与2009年相同。除教育学、历史学、医学门类设置三个单元考试科目(政治理论、外国语、基础课,各科目试题满分分别为100分、100分、300分)外,其他各学科门类考试科目均设置四个单元(政治理论、外国语、基础课和专业基础课,各科目试题满分分别为100分、100分、150分、150分)。从2010年起增加一套统考英语试题(即英语二)供部分专业学位研究生招生时选用,原统考英语名称相应改为英语一。

(二)专业学位研究生

专业学位研究生入学考试科目第二单元(外国语):法律硕士(非法学)、法律硕士(法学)、建筑学硕士、汉语国际教育硕士、临床医学硕士、口腔医学硕士、公共卫生硕士专业采用统考英语一(日语、俄语);翻译硕士采用翻译硕士外语试题;其余各专业可选用统考英语一(日语、俄语)或英语二试题(英语二重点考查考生英语应用能力,尤其是阅读和翻译能力)。满分均为100分。

二、英语二与英语一的区别

(1)语法

我们英语二规定了总共有八个语法点,具体的语法点是要考的。只要把这八点做到了,基本上就没问题了。首先第一个就是名词、代词它的用法,数和格,就是可数不可数,这种会考。第二个是形容词。第三个是动词,动词包括时态、语态,时态就是常见的,比如一般现在、一般将来这样子的过去时,语态就是主动和被动。第四点常用连词,连词大家知道常用的就是七个,这个大家把它准备好了,估计在考察语法方面不大。第五个就是非谓语动词,就是不定式和名词。第六个虚拟语气,具体有什么样的表现形式,以及虚拟语气在语言中起到一个什么样的作用,这个应该是一个考察的重点。第七个就是从句,列了宾语从句、主语从句和表语从句。第八个同谓语从句,只要把这些语法点梳理下来了,大概有一个基本的概念就没问题了。

(2)词汇

第二个就是词汇,英语二的词汇表,大纲后面主要是词汇表,词汇表没有任何的差别。及时说从单词量上的要求来说,英语一何英语二是一样的。

(3)阅读理解

关于阅读理解的部分。英语二没有英语一中规定的阅读理解中会出现3%的超纲单词。

三、 英语二阅读理解部分的单词要求比英语一低一些

英语一只是说你需要能够看的懂,即使你在上硕士期间所需要看懂的一切东西,英语一从内容和题材上来说它考察的内容可能更加广泛一些。而英语二,从内容上主要考会考这样几类:经济、管理、社会、文化和科普。注意它是把经济和管理放在最前边的,也就是说经济类文章、管理类文章可能是比较重要的,“科普”这个词放在最后说明科普考的可能比较小。体裁方面也规定了就是考三种类型:说明文、议论文和记叙文。这也就是英语二在考试过程中可能出现的抽象性的比较难的文章概率会低一些。针对具体的阅读的要求,英语二也是低一些。比较如下:

第一点,英语一要求大家能够理解文章中概念性的含义,而英语二是没有的。也就是文章中不太会出现一些特别抽象的,特别复杂的费解的概念。

第二点,它只要求进行相关的判断、推理,而不需要进行相关的引申,没有引申,也就是说在英语二中如果出现我们阅读理解中的一种题型,叫做推理题的话,它推理的难度要小于英语一。

第三点,英语二中没有要求区分阅读理解文章中的论点和论据,所以举例题,肯定不会考了。第二部分,英语一这部分规定了三种题型,一种是七选五,给你七个选五个。第二种是搭配,第三个是排序。最近几年一直考的是七选五,是比较成熟的题型。英语二第二部分,就是新题型部分也规定了三种题型,这三种题型跟英语一非常不一样,第一种题型就是它给一篇文章,让你看,看完了以后让你做一个配队,左边有一系列小短句子,右边有一系列补全这个句子的成份,七个选五个,配比下来,有两个选不到,这个难度比较低,只要对文章有一个整体的大概的理解应该都可以做。第二种就是小标题,我们也叫搭配题,就是用标题和文章段落进行搭配,这个跟英语一是完全一致的。第三种,是让你先读文章,有五个句子,让你根据文章的意思判断正误,这个难度更低了,你猜一下也有五成的把握。所以英语二第二部分,就是Part B这个难度比较低。

最后一部分,就是英语Part C翻译部分,这个跟考研英语一Pact C也不一样,英语一Part C是给你一篇文章,有五个划线的句子,一般来说那些句子让你翻译的,肯定是看起来就比较费解,而且比较绕,比较难懂的这样的句子。英语二中出现的翻译是一个全文翻译,给你一个英语文章,让你从头到尾翻译下来。跟英语一比,更像是一个体力活,你要写的字可能多一些,但是整个文章的难度要小一些。因为边翻译边去理解的话,有时候比孤零零地理解一个句子,翻译一个句子可能难度还要容易一些,因为有上下文,大概蒙一下,这个句子也能大概同时的翻译过来。而且这样的话,采分点就会比较分散,有些很简单的句子也是采分点,你把它翻译对了也能得分。而英语一就是给你五个孤零零的句子,有的翻不出来,看不懂,就是没有得分。英语二我担心的是,大家能不能在这么短时间内把那些字写下来的问题,它的难度是降低的,量是加大了,所以这个还是需要大家回去好好训练一下,就是有没有这个速度感,不仅要求质,求量,还要追求一个速度,把这个掌握了可能情况会好一些。

(4)小作文

英语二的考试的写作,小作文有一个比较大的变化,过去五年大纲,英语一教育部是这样一句话,就是考察私人或公务信函、备忘录、摘要和报告,但过去小作文考察的都是信函,

另外三种题型没有考到过,但是今年大纲明确提出了,不管是英语一还是英语二,明年小作文分成两种题型,二者选一。第一种题型还是信函、备忘录、报告,写一百词左右。这种题型还有。第二种题型,是新加的或者说特别点出的,就是根据给出的一篇汉语文章,中文文章,用英文写一篇80到100个词的文章摘要。摘要这种题型以前大纲也提到了,但是并没有明确的点出。大纲出来之后,针对明年的考试,英语让他的考生,小作文大概可能有60%左右的可能性还是考书信,复习思路40%的可能性可能会考摘要。

(5)大作文

四、针对大作文,英语二大纲和英语一一样,还是论说文。

但是有一点小区别,就是英语一大纲是160到200个词,英语二是150词以上,所以字数稍微少了一点。一般来讲写到150到180也就差不多了,不需要写太多。今年英语一大纲样题改成了06年考题,就是给希望工程写一封信,请求捐款,这个写作难度更大一点。英语二大纲样题改成了08年考研写作真题,就是给你房东写一封信,借了CD,忘还了,道歉,并且写一些建议。英语二就是日常书信,相对来讲简单一些。大作文大纲样题也变了,过去八年都是2000年的考题,就是世界商业简史,今年英语一大纲样题改成了08年考题,就是两个残疾人跑步,合作这样一个话题。而英语二的大纲,提供的样题是一篇图表作文,是2005年中国某一个城市交通事故的一些数据,给出了一个表格图。通过大纲题我们可以看的出来,明年英语二考生大作文60%可能需要准备一下图表作文,40%还是需要关注一下图画作文。 http://wenku.baidu.com/view/67d3641aa8114431b90dd8e5.html

范文八:英语二月考 投稿:吴浧浨

2013----2014学年第一学期英语第二次月考 第一节 单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)

从A.B.C.D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

1. ---- A good book is a good friend. You can get the help you need from it. ----- You said it. ___________.

A. I agree B. All right C. I disagree D. That’s a good idea

2. He is not an easy man __________________.

A. to get on B. to get along

C. to be got along with D. to get on with

3. After __________ the league, he often helps others.

A. joining in B. joining

C. joined D. joined in

4.Xiao Hong worked harder last year. _______ , she still didn’t get high grades.

A. As a result B. After all C. By the way D. However

5. Please tell me the way you thought of _______ the garden.

A. take care of B. to take care of

C. taking care of D. to take care

6. I like her3.Rather than ______ on a crowded bus, he always prefersa bicycle.

A.ride; ride B.riding; ride

C.ride; to ride D.to ride; riding

7._____ she can be annoying(令人烦恼的).

A. even if B. even

C. as if D. as though

8. Margie shows a very positive attitude ____ her work.

A. to B. with C. of D. about

9. — Is there anything you want to know?

— I just wonder ____ that makes Jim so excited.

A. what it is B. what he does

C. how it is D. why it does

10. His strength had almost _____ when they found him in the desert.

A. given out B. given in C. given up D. given off

11. Many people came to the meeting, _____ of whom left early.

A. number B. the numbers C. the number D. a number

12. I’ll spend my holiday in Shanghai, _____ lies on the coast.

A. who B. which C. where D. that

13. Not far from the club, there was a garden, _____ owner was seated in it playing cards with his children every afternoon.

A. its B. whose C. which D. of which

14. I met the teacher in the street yesterday _____ taught me English three years ago.

A. which B. when C. where D. Who

15. I _______ my son not to walk beside the river, but he wouldn’t listen.

A. suggested B. hoped C. warned D. persuaded

第二节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入的空白处的最佳选项,并从答题卡上将该选项涂黑。

It was a busy morning, about 8:30, when an elderly gentleman in his 80s came to the hospital. I heard him saying to the nurse that he was in a hurry for appointment (约会)at 9:30.

The nurse had him take a 36 in the waiting area, 37 him it would be at least 40 my patient didn’t wound, While taking care of his wound ,I asked him if he had another doctor’s appointment.

The gentleman said no and told me that he 42 to go to the nursing home to eat and asked him,‖ And yougo every morning, even though she doesn’t know who you are?‖

He smiled and said .‖She doesn’t know me, but I know who she is‖ I had to hold Now I 51 that in marriages, true love is 52 of all that, The happiest people don’t isn’t about how to live through the storm, but how to dance in the rain.

36.A.breath B. test C. seat D. break

37.A.persuading B. promising C. understanding D. telling

38. A. if B. before C. since D. after

39. A. taking off B.fixing C. looking at D. winding

40. A. very B. also C. seldom D. not

41. A. turn up B. show off C. come on D. go away

42. A. needed B. forgot C . agreed D. happened

43. A. daughter B. wife C. mother D. sister

44. A late B. well C. around D. there

45. A. lonely B. worried C. doubtful D. hungry

46. A. so far B. neither C. no longer D. already

47. A. recognize B. answer C. believe D. expect

48.A. moved B. disappointed C. surprised D .satisfied

49.A. only B. then C. thus D. still

50.A. curiosity B. tears C. words D. judgment

51. A. realize B. suggest C. hope D. prove

52. A. agreement B. expression C. acceptance D. exhibition

53. A. necessarily B. completely C. naturally D. frequently

54. A. learn B. make C. favor D. try

55. A. Adventure B. Beauty C. Trust D .Life

第三部分阅读理解(共两节,满分40分)

第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题 卡上将该项涂黑。

A

My friend, Emma Daniels, spent the summer of 1974 traveling in Israel. During her month-long stay in Jerusalem she often went to a café called Chocolate Soup. It was run by two men, one of whom—Alex—used to live in Montreal. One morning when Emma went in for coffee, while chatting with her new friend Alex, she mentioned that she had just finished the book she was reading and had nothing else to read. Alex said he had a wonderful book she might like, and that he’d be happy to lend it to her. As he lived just above the café, he quickly ran up to get it. The book he handed to Emma just minutes later was Markings, a book by a former Secretary—General of the United Nations (UN).

Emma had never read it, nor had she ever bought a copy. But , when she opened it up, she was floored to see her own name and address inside the cover in her own handwriting(笔迹). It turned out that the summer before, at a concert back in Montreal, Emma had met a Californian who was in town visiting friends. They decided to exchange(交换)addresses, but neither of them had any paper. The man opened up a book he was carrying in his backpack(背包) and asked Emma to write her name and address inside. When he returned to California, he left the book behind in Montreal, and his friend Alex kept it. When Alex later moved to Jerusalem, he took the book along.

56. A.to show his friendliness to her

B.to show his interest in reading

C.to tell her about the importance of the UN

D.to let her write her name and address inside

57.How did Emma feel the moment she opened the book?

A.Pleased. B.Satisfied.

C.Worried. D.Surprised.

58. A.met Emma at a concert

B.invited Emma to a concert

C.introduced Emma to his friend

D.left Emma his backpack

59.Who was supposed to be the first owner of the book?

A.An official of the UN.

B.A coffee shop owner.

C.A friend of the author’s.

B

May: Happenings from the Past

May 5,1884

Isaac Murphy, son of a slave and perhaps the greatest horse rider in American history, rides Buchanan to win his first Kentucky Derby. He becomes the first rider ever to win the race three times.

May 9,1754

Benjamin Franklin’s Pennsylvania Gazette produces perhaps the first American political cartoon(漫画), showing a snake cutsin pieces, with the words ― Join or Dic ‖ printed under the picture.

May 11,1934

The first great dust storm of the Great Plains Dust Bowl , the result of years of drought(干旱), blows topsoil all the way to New York City and Washington, D.C. May 19,1994

Jacqueline Lee Bouvier Kennedy Onassis, former first lady and one of the most famous people of the 1960s, died of cancer in New York City at the age of 64. May 24, 1844

Samuel F.B Morse taps out the first message, ―What Hath God wrought,‖ over the experimental long—distance telegraph line which runs from Washington, D,C, to Baltimore, Md.

60.We know from the text that Buchanan is .

A.Isaac’s father C.a slave taking care of horses A.Join or Die B.a winning horse D.the first racing horse in Kentucky B.Pennsylvania Gazette D.Kentucky Dorby B.1960 D.1994 D.Pennsylvania B.New York City. 61.What is the title of the first American political cartoon? C.What Hath God Wrought A.1934 C.1964 62.In which year did the former first lady Jacqueline die? 63.Which of the following places has to do with the first telegram in history? A.Washington, D.C. C.Kentucky

C

When I learned that my 71-year-old mother was playing Scrabble — a word game — against herself, I knew I had to do something. My husband suggested we give her a computer to play against.

I wasn’t sure my mother was ready for it After all, it had taken 15 years to persuade her to buy an electric cooker. Even so, we packed up our old computer and delivered it to my parents’ home . And so began my mother’s adventure in the world of computers.

It also marked the beginning of an unusual teaching task for me. I’ve taught people of all ages, but I never thought I would be teaching my mother how to do anything. She has been the one teach-

ing me all my life: to cook and sew: to enjoy the good times and put up with the bad. Now it was my turn to give something back.

It wasn’t easy at the beginning. There was so much to explain and to introduce. Slowly but surely, my mother caught on, making notes in a little notebook. After a few months of Scrabble and other games, I decided it was time to introduce her to word processing(文字处理)This proved to be a bigger challenge(挑战)to her, so I gave her some homework I asked her to write me a letter, using different letter types, colors and spaces.

―Are you this demanding with your kindergarten pupils?‖ she asked.

―No, of course not, ‖ I said. ―They already know how to use a computer.‖

My mother isn’t the only one experiencing a fast personal growth period. Thanks to the computer, my father has finally got over his phone allergy(过敏反应). For as long as I can remember, any time I called, my mother would answer. Dad and I have had more phone conversations in the last two months than we’ve had in the past 20 years.

64.What does the author do?

A.She is a cook. B.She is a teacher.

C.She is a housewife. D.She is a computer engineer.

65..

A.to let her have more chances to write letters

B.to support her in doing her homework

C.to help her through the bad times

D.to make her life more enjoyable

66..

A.because her mother had stopped using the telephone

B.because she wanted to keep in touch with her mother C.so that her mother could practice what she had learned D.so that her mother could be free from housework A.lost interest in cooking B.took more phone calls C.played more games D.began to use it

D

When asked to point out one or two things that are most important to themselves, 67.After the computer was brought home, the author’s father. many put friends ahead of homes, jobs, cloth and cars.

A true friendship carries a –long history of experience that determines who we are and keeps us connected. It is a treasure we should protect, Unfortunately, the better friends you are, the more probably you’ll have disagreements. And the result can be what you don’t want — an end to the relationship.

The good news is that most troubled friendships can be mended First, don’t let your pride get in your way. Most of us can forgive each other when differences are brought out in the open. Second, apologize when you’re wrong — even if you’ve been wronged. Over the course of a friendship, even the best people make mistakes. Sometimes, it may be best if the takes the lead and apologizes. When you apologize, give your friend a chance to admit that he has been wrong. Third, see things from your friend’s point view(观点).And finally, accept that friendships change as our needs and lifestyles(生活方式)change. Making friends can sometimes seem easy. The hard part is keeping the connections strong during the natural ups and downs that have an effect on all relationships. My suggestion: Consider friendship an honor and a gift, and worth the effort to treasure and nurture(培养)

68.What would be the best title for the text?

A.Easy Ways to Make Friends

B.Ups and Downs in Friendship

C.How to Mend a Troubled Friendship

D.How to Take the Lead in Making Friends

69.The ―wronged person ‖ underlined in the text refers to a person__________.

A.who has been mistaken for another

B.who has been blamed unfairly

C.who has treated friends badly

D.who has admitted his mistakes

70. A.we have much in common

B.we know our friends’ mistakes

C.we treat our disagreements wisely

D.we have known one another for long

第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Home can be a great place for children to study.It's important to provide a workspace of their own where they can read books or just write a letter to their friends.

●Location (位置) ,since books and pens get in the way of the day-to-day uses of those areas.Set up a place where a child can settle in and leave papers and pens at hand without having to clear everything away each night.For a child that likes being alone,set aside a corner of his bedroom,but keep it separate from things like games,music and other hobbies not related to studying.

●Keeping Things in Order

Parents should encourage their child to spread out,but to leave it neat and orderly when he isn't using his workspace.Ownership is very important for self-respect ,but not another part of the playroom.

●__Encourage the whole family to help build a supportive environment that children need for success in school.Give them a good example of how to deal with problems,enjoyable and effective when supported by the whole family.

A.Attitude Is Everything

B.Bring Organization into Your Home

C.Here are severval ways to choose a location.

D.Building a Good Home Learning Environment

E.Hold a can-do attitude and your child will follow your example.

F.Setting up a space in a common area of your home can be a good idea for children.

G.A child who learns to organize his space will carry organization into every corner of his life.

第二卷

第一节 短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分)

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(^)。并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(/)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1 每处错误及其修改均仅限一词;

2 只允许修改10处,多者(从第11处起)不记分。

College students have a little ways to pay their college fees. Many students have their parents to pay the fees. Some students may apply to a bank loan and others will try to find part-time jobs in and out of the campus. Apart from this, many good student can win a scholarship. By this way they can pay at least part of the fees. As to me, I will let my parents pay half of their fees because they are rich enough. Beside my study, I will take up a part-time job by teach some high school students math, physics, chemistry and English, as I’m very good at these important subjects. Of course I will also work very hard at my lessons in order to I can easily win a scholarship

第二节 书面表达(满分25分) 假设你是李华,你的美国笔友Linda来信说她家搬到了一个新城市,她几乎没有朋

友,每天除了上课就是在家上网,感觉很

注意:词数100左右。

范文九:考研英语一与二 投稿:董欬欭

2011年考研英语一与英语二区别分析

http://www.sina.com.cn 2010年09月06日 17:11 跨考网

随着2011年考研英语大纲的公布,明年将继续延续今年的考试大纲要求,考研英语仍然分英语一和英语二两种统考模式。下面考研专家带领的精英辅导团队帮助考生分析一下这两门课程的区别,从而让考生更加有针对性地进行复习。

一、学术型研究生初试考英语一 专业学位研究生初试考英语二

(一)学术型研究生

学术型硕士研究生入学考试科目设置办法要求与2009年相同。除教育学、历史学、医学门类设置三个单元考试科目(政治理论、外国语、基础课,各科目试题满分分别为100分、100分、300分)外,其他各学科门类考试科目均设置四个单元(政治理论、外国语、基础课和专业基础课,各科目试题满分分别为100分、100分、150分、150分)。从2010年起增加一套统考英语试题(即英语二)供部分专业学位研究生招生时选用,原统考英语名称相应改为英语一。

(二)专业学位研究生

专业学位研究生入学考试科目第二单元(外国语):法律硕士(非法学)、法律硕士(法学)、建筑学硕士、汉语国际教育硕士、临床医学硕士、口腔医学硕士、公共卫生硕士专业采用统考英语一(日语、俄语);翻译硕士采用翻译硕士外语试题;其余各专业可选用统考英语一(日语、俄语)或英语二试题(英语二重点考查考生英语应用能力,尤其是阅读和翻译能力)。满分均为100分。

二、英语二与英语一的区别

(1)语法

我们英语二规定了总共有八个语法点,具体的语法点是要考的。只要把这八点做到了,基本上就没问题了。首先第一个就是名词、代词它的用法,数和格,就是可数不可数,这种会考。第二个是形容词。第三个是动词,动词包括时态、语态,时态就是常见的,比如一般现在、一般将来这样子的过去时,语态就是主动和被动。第四点常用连词,连词大家知道常用的就是七个,这个大家把它准备好了,估计在考察语法方面不大。第五个就是非谓语动词,就是不定式和名词。第六个虚拟语气,具体有什么样的表现形式,以及虚拟语气在语言中起到一个

什么样的作用,这个应该是一个考察的重点。第七个就是从句,列了宾语从句、主语从句和表语从句。第八个同谓语从句,只要把这些语法点梳理下来了,大概有一个基本的概念就没问题了。

(2)词汇

第二个就是词汇,英语二的词汇表,大纲后面主要是词汇表,词汇表没有任何的差别。及时说从单词量上的要求来说,英语一何英语二是一样的。

(3)阅读理解

关于阅读理解的部分。英语二没有英语一中规定的阅读理解中会出现3%的超纲单词。

三、 英语二阅读理解部分的单词要求比英语一低一些

英语一只是说你需要能够看的懂,即使你在上硕士期间所需要看懂的一切东西,英语一从内容和题材上来说它考察的内容可能更加广泛一些。而英语二,从内容上主要考会考这样几类:经济、管理、社会、文化和科普。注意它是把经济和管理放在最前边的,也就是说经济类文章、管理类文章可能是比较重要的,“科普”这个词放在最后说明科普考的可能比较小。体裁方面也规定了就是考三种类型:说明文、议论文和记叙文。这也就是英语二在考试过程中可能出现的抽象性的比较难的文章概率会低一些。针对具体的阅读的要求,英语二也是低一些。比较如下:

第一点,英语一要求大家能够理解文章中概念性的含义,而英语二是没有的。也就是文章中不太会出现一些特别抽象的,特别复杂的费解的概念。

第二点,它只要求进行相关的判断、推理,而不需要进行相关的引申,没有引申,也就是说在英语二中如果出现我们阅读理解中的一种题型,叫做推理题的话,它推理的难度要小于英语一。

第三点,英语二中没有要求区分阅读理解文章中的论点和论据,所以举例题,肯定不会考了。第二部分,英语一这部分规定了三种题型,一种是七选五,给你七个选五个。第二种是搭配,第三个是排序。最近几年一直考的是七选五,是比较成熟的题型。英语二第二部分,就是新题型部分也规定了三种题型,这三种题型跟英语一非常不一样,第一种题型就是它给一篇文

章,让你看,看完了以后让你做一个配队,左边有一系列小短句子,右边有一系列补全这个句子的成份,七个选五个,配比下来,有两个选不到,这个难度比较低,只要对文章有一个整体的大概的理解应该都可以做。第二种就是小标题,我们也叫搭配题,就是用标题和文章段落进行搭配,这个跟英语一是完全一致的。第三种,是让你先读文章,有五个句子,让你根据文章的意思判断正误,这个难度更低了,你猜一下也有五成的把握。所以英语二第二部分,就是Part B这个难度比较低。

最后一部分,就是英语Part C翻译部分,这个跟考研英语一Pact C也不一样,英语一Part C是给你一篇文章,有五个划线的句子,一般来说那些句子让你翻译的,肯定是看起来就比较费解,而且比较绕,比较难懂的这样的句子。英语二中出现的翻译是一个全文翻译,给你一个英语文章,让你从头到尾翻译下来。跟英语一比,更像是一个体力活,你要写的字可能多一些,但是整个文章的难度要小一些。因为边翻译边去理解的话,有时候比孤零零地理解一个句子,翻译一个句子可能难度还要容易一些,因为有上下文,大概蒙一下,这个句子也能大概同时的翻译过来。而且这样的话,采分点就会比较分散,有些很简单的句子也是采分点,你把它翻译对了也能得分。而英语一就是给你五个孤零零的句子,有的翻不出来,看不懂,就是没有得分。英语二我担心的是,大家能不能在这么短时间内把那些字写下来的问题,它的难度是降低的,量是加大了,所以这个还是需要大家回去好好训练一下,就是有没有这个速度感,不仅要求质,求量,还要追求一个速度,把这个掌握了可能情况会好一些。

(4)小作文

英语二的考试的写作,小作文有一个比较大的变化,过去五年大纲,英语一教育部是这样一句话,就是考察私人或公务信函、备忘录、摘要和报告,但过去小作文考察的都是信函,另外三种题型没有考到过,但是今年大纲明确提出了,不管是英语一还是英语二,明年小作文分成两种题型,二者选一。第一种题型还是信函、备忘录、报告,写一百词左右。这种题型还有。第二种题型,是新加的或者说特别点出的,就是根据给出的一篇汉语文章,中文文章,用英文写一篇80到100个词的文章摘要。摘要这种题型以前大纲也提到了,但是并没有明确的点出。大纲出来之后,针对明年的考试,英语让他的考生,小作文大概可能有60%左右的可能性还是考书信,复习思路40%的可能性可能会考摘要。

(5)大作文

四、针对大作文,英语二大纲和英语一一样,还是论说文。

但是有一点小区别,就是英语一大纲是160到200个词,英语二是150词以上,所以字数稍微少了一点。一般来讲写到150到180也就差不多了,不需要写太多。今年英语一大纲样题改成了06年考题,就是给希望工程写一封信,请求捐款,这个写作难度更大一点。英语二大纲样题改成了08年考研写作真题,就是给你房东写一封信,借了CD,忘还了,道歉,并且写一些建议。英语二就是日常书信,相对来讲简单一些。大作文大纲样题也变了,过去八年都是2000年的考题,就是世界商业简史,今年英语一大纲样题改成了08年考题,就是两个残疾人跑步,合作这样一个话题。而英语二的大纲,提供的样题是一篇图表作文,是2005年中国某一个城市交通事故的一些数据,给出了一个表格图。通过大纲题我们可以看的出来,明年英语二考生大作文60%可能需要准备一下图表作文,40%还是需要关注一下图画作文。

更多信息请访问:新浪考研频道 考研论坛

特别说明:由于各方面情况的不断调整与变化,新浪网所提供的所有考试信息仅供参考,敬请考生以权威部门公布的正式信息为准。

范文十:考研英语一二的不同 投稿:陶呐呑

英语一和英语二有何不同?

一、适用对象

百分之八九十的考生考英语一,百分之十左右的考生考英语二,包括艺术硕士、工程硕士、工商管理硕士等十几种专业学位的硕士考生。提醒:同学们应该认真核对所报考院校的招生简章,看清自己到底是英语一还是英语二。一个是针对学术性硕士研究生的选拔性考试,一个是针对专业性硕士研究生的选拔性考试。前者偏难,后者偏易。

二、考查内容

1、语法:

1)英语一要求考生熟练运用基本的语法知识,没有列出具体的要去,表明学习语法不是目的,灵活的运用才是考查目标。英语一中长难句无处不在,语法的作用就是帮助考生见句拆句,攻克了长难句,英语一才会有质的提高。

2)英语二列出了八个基本的语法知识点,明确了考试范围和考查方向。范围规定好了,大家复习起来就有数,也相对容易些,建议考生把这些知识点加以梳理,并达到熟练掌握和灵活运用。这八个语法点具体是:第一、名词、代词的用法,数和格,就是可数不可数。第二个是形容词。第三个是动词,动词包括时态、语态。第四、常用连词。第五个就是非谓语动词,就是不定式、-ing分词、-ed分词。第六、虚拟语气。第七个是从句,列了宾语从句、主语从句和表语从句。第八、同位语从句。

2、词汇:

词汇表、词汇量完全一样。

3、阅读:

Part A:基本一致,区别可忽略。

Part B:

英语一:选内容、选顺序、选例证、选标题

英语二: 3种备选题型。每次考试从这3种备选题型中选择其中的一种形式,或者从这3种形式中某几种形式的组合进行考查。本节文章设5小题,每小题2分,共10分。考生在答题卡1上作答。备选题型包括: 1)多项对应:本部分为一篇长度为450~550词的文章,试题内容分为左右两栏,左侧一栏为5道题目,右侧一栏为7个选项。要求考生在阅读文章后,根据文章内容和左侧一栏中提供的信息,从右侧一栏中的7个选项中选出对应的5项相关信息。 2)选标题:在一篇长度为450~550词的文章前,有7个概括句或小标题。这些文字或标题,分别是对文章中某一部分的概括或阐述。要求考生根据文章内容和篇章结构,从这7个选项中,选出最恰当的5个概括句或小标题填入文章空白处。

3)正误判断:在一篇长度为450~550词的文章后,有与文章内容有关的5项陈述。要求考生在阅读后根据文章内容、判断各项陈述的内容是“正确”(True)还是“错误”(False)。

Part C:英译汉

英语一:给你一篇文章,翻译其中五个划线的句子。

英语二:给你一篇文章,让你从头到尾全文翻译。

英语一的五个句子基本都是长难句,难度较大;英语二的句式结构相对简单一些,但难度降低了,量加大了,所以这部分不仅要求质,还要追求一个速度。

4、写作:

英语一:共2题,30分。

A节:应用文。共10分。

B节:最有可能的仍然是图画或图表作文。共20分。

英语二:共2题,25分。

A节题型有两种,每次考试选择其中的一种形式。备选题型包括: 1) 考生根据所给情景写出约100词(标点符号不计算在内)的应用性短文,包括私人

和公务信函、备忘录、报告等。 2) 要求考生根据所提供的汉语文章,用英语写出一篇80~100词的该文摘要。考生在答题卡2上作答。共10分。

B节要求考生根据所规定的情景或给出的提纲,写出一篇150词以上的英语说明文或议论文。提供情景的形式为图画、图标或文字。考生在答题卡2上作答。共15分。

三、试卷结构:

满分都是100分。 英语二的翻译多出5分,大作文少出5分。 英语一由三部分组成(完形、阅读、写作)

英语二由四部分组成(完形、阅读、翻译、写作)

附录:英语(二)的试卷结构

题型一:英语知识应用(完形填空),共20题,分值10分;

题型二:阅读理解,共5篇,25题,分值50分;

题型三:英译汉,共1题,分值15分;

题型四:写作,共2篇作文,分值25分。

字典词典自荷钱出水之日译文自荷钱出水之日译文【范文精选】自荷钱出水之日译文【专家解析】关于生命的段落关于生命的段落【范文精选】关于生命的段落【专家解析】艾滋病活动艾滋病活动【范文精选】艾滋病活动【专家解析】