学习目标与检测答案_范文大全

学习目标与检测答案

【范文精选】学习目标与检测答案

【范文大全】学习目标与检测答案

【专家解析】学习目标与检测答案

【优秀范文】学习目标与检测答案

范文一:外研版八下英语学习目标与检测答案 投稿:林鞟鞠

Module 8 Public holidays

Unit 1 It’s the last day before the new school year begins.

一、1. public holidays 2. have one day off 3. go camping

4. take a vacation 5. go back to school 6. as soon as

7. enjoy oneself/ have a good time 8.have a picnic

9.劳动节 10.好地方

二、1. D 2. A 3. B 4. C 5. B

三、1.When it is fine, go camping, have a picnic.

2.after I finished my homework,

3. something special, will have one day off.

4. as soon as the May Day holiday ends( is over).

5. until the rain stopped.

6. When, starts to get cooler

四、

Unit 2 As soon as it’s 12 o’clock…

一、1. count 2.promises 3.depend 4.ending

二、1. D 2. C 3. A 4. B 5.C

三、1.When…go out for a walk

2. as soon as the class is over

3. will help out more at home

4.promise to study hard

5.didn’t go to bed until 5.together

6. While we are reading books

7. as soon as it’s 12 o’clock

Module 8 综合训练

一、1. A 2. C 3.C 4. B 5. D

6.B 7. A 8. C 9.D 10. B

二、1.while my father was watching TV

2.when the teacher came in

3.until we finished cleaning the classroom

4.as soon as I see him

5.before she gets better

6.spent much time preparing for

7.promised to buy me a CD/ promised to buy a CD for me

\

Module 9 Heroes

Unit 1 She missed the final practice so that Kylie could play.

一、1. come up 2.look forward to 3.on one’s own

4.so that

5. be quiet 6. miss the final practice

二、1. B 2. D 3.A 4. B 5. C

三、1. is coming up

2. on her own for ten years

3. It was very brave of Tom

4. because we can do a lot of games in class

5. so that she could see the blackboard clearly

\

Unit 2 There were few doctors, so he had to work very hard.

一、1. Canadian 2. army 3. medical 4. treat

5.operation

二、1. D 2. B 3.D 4.B 5.A

三、1. so that he could become a good doctor

2. gave his life to

3. continued doing her homework

4. stopped to look at the map

5.had to stop working

Module 9 综合训练

一、1. C 2. B 3. A 4. B 5. C 6. D 7. A 8. A

9. B 10. C

二、1. E 2. B 3. C 4. D

三、1. looking forward to having 2. on my own

3. gave his life to saving

4. continued training hard in spite of winning

5. so that other doctors could learn

Module 10 My perfect holiday

Unit 1 I would go to London.

一、英汉互译。

1. as soon as 2. flight number 3. have a safe trip

4. Don’t be silly!

5. stay in touch 6. 想要做某事 7. 坐飞机

8. 如此…以至于

二、单项选择。

1. B 2. C 3. D 4. C 5. D

三、根据中文提示,完成英文句子。

1. would like to 2.so beautiful that 3. would you

like to come

4. I am afraid (that) 5. So does her brother

Unit 2 We wouldn’t know what to do.

一、英汉互译。

1. stay at home alone 2. not…until 3.

something important 4. go to college

5. dress oneself properly 6. 用……填满… 7.依靠

8. 一位八十岁的奶奶 9. 例如 10.

依我之见

二、单项选择。

1. D 2. B 3. C 4. A 5. B

三、根据中文提示,完成英文句子。

1. as soon as 2. as well as 3. I didn’t go to bed 4. don’t

think, should depend too much

5. so/too much time playing/ on computer games that

Module 10 综合训练

一、单项选择。

1. C 2. B 3. C 4. D 5. B 6. A 7. D 8. D 9. C

10. A

二、选词填空。根据句意,从方框中选择恰当的词语完成句子。

1. because 2. but 3. so that 4. so 5. Although 6. as soon as 7. so, that 8. before

三、根据中文提示,完成英文句子。

(1) as soon as (2) Would you like to (3) so lucky that (4) I’m afraid of (5) didn’t leave until

(6) so interesting that we can’t stop reading it

范文二:选修3旅游地理学习目标与检测1-3单元答案 投稿:陆譌譍

第一部分 选修3 旅游地理

第一章 现代旅游及其作用

第一节 现代旅游

一、单选题

1.D 2.A 3.C 4.B 5.D 6.D 7.B 8.D 9.D 10.C

二、综合题

(1)交通 基本条件 (2)科学技术 交通工具 旅游空间的扩大化

(3)游 (4)相互联系 相互作用

第二节 现代旅游对区域发展的意义

一、单选题

1.D 2.B 3.C 4.A 5.D 6.A 7.C 8.A

二、综合题

(1)B 12 国民经济 (2) A 外汇 (3) D 就业

第一章 检测题

一、单选题

1.D 2.A 3.A 4.C 5.B 6.C 7.C 8.C 9.A 10.D

11.B 12.D 13.A 14.B 15.C

二、综合题

1.(1)大众化 (2)扩大化 多样 娱乐 ③

(3)逐年增长 外汇 国民经济 (4)ABCD

2.(1)英 (2)近代 大众 (3)国内 旅游者 三 (4)观光 文化

第二章 旅游资源

第一节 旅游资源的分类与特性

一、单选题

1.D 2.B 3.D 4.B 5.A 6.A 7.B 8.B 9.A 10.C

二、综合题

1.(1) 太平洋, 大洋洲 (2) 自然, 人文,自然

(3) D (4) 非凡 可创造 永续

2.

第二节 旅游资源开发条件的评价

一、单选题

1.B 2.D 3.C 4.B 5.B 6.D 7.B 8.C 9.D 10.C

二、综合题

1.旅游资源质量好:延安是革命圣地,具有较高的历史文化价值,宝塔山、壶口瀑布具有

较高的美学价值,黄土高原有较高的科学价值;旅游景点多,集群状况好;既有革命旧址、安塞腰鼓等人文景观,又有壶口瀑布、黄土高原等自然景观,地域组合状况好。

交通便利:有铁路、国道和航空港。

2.(1)(主要是)经济(较)发达地区(省市区);(其次是)邻近(周围)地区(省市区)。

(2)进出交通便捷(黄山市的机场、火车站和长途客运汽车站都位于屯溪区)(或交通通达性强);与市内其他景区距离较均衡;服务设施较为齐全。

第三节 我国的旅游资源

一、单选题

1.B 2.D 3.C 4.A 5.B 6.D 7.A 8.C 9.D 10.A

11.D 12.C

二、综合题

1.EGHILM ABCDFJKNOPQRS

2.(1)人文 自然 (2)美学 历史文化 (3)6 (4)紫禁 明清

(5)江苏 明孝陵

第二章 检测题

一、单选题

1.B 2.B 3.A 4.C 5.C 6.B 7.D 8.D 9.C 10.A

11.D 12.C 13.B 14.D 15.A

二、综合题

1.有利条件:林海、草原、沙漠,美学价值较高;万年冰洞,科学价值高;佛洞、悬棺、悬空寺、千年古城,历史文化价值高。林海、冰川、佛洞等完全不同的景观,集群状况和地域组合状况好

不利条件:位于黄土高原深处,地理位置偏远,交通不便,游客不容易进入;该地比较荒凉,游客稀少。

3.(1)自然景观、人文景观;自然景观;美学价值和科学价值。

(2)非凡 、长存(永续)。

(3)首先是大面积的石灰岩分布,其次是二氧化碳水溶液的溶解,然后是地壳的上升变动。

(4)主要看其是否具备较高的美学价值、科学价值、历史文化价值和经济价值。具有“人无我有,人有我优,人优我特”的旅游资源才是高质量的旅游资源,才会对旅游者产生强烈的吸引力。

第三章 旅游景观的欣赏

第一节 旅游景观的审美特征

一、单选题

1.C 2.B 3.B 4.C 5.D 6.D 7.C 8.D

二、综合题

翠绿的山坡和清澈的漓江水,展示出色彩美;船在漓江中漂流和山体随着船只运动而位移,展示出动态美;筏子碰击水面的和谐节拍声和山歌在山谷、水面的回荡声,展示出听觉美。各种景观的组合,产生了动与静、刚与柔、旷与幽等不同的美感。

第二节 旅游景观欣赏的方法

一、单选题

1.B 2.B 3.B 4.B 5.B 6.D 7.A 8.B 9.D 10.B

11.D 12.C 13.C

二、综合题

(1)人文 美学价值 历史文化价值 经济价值

(2)在适当的距离总览全貌方能体会其雄伟

第三节 中外著名旅游景观欣赏

一、单选题

1.A 2.C 3.B 4.A 5.D 6.A

二、综合题

1.(1)岸 (2)堡 下沉 (3)环 岛屿下沉,没入海中 澙湖

(4)大堡礁 澳大利亚东北部海岸 水面温度高,温度的垂直变化和季节变化都比较小,平均盐度3.5%,海水清晰度高,水面较平静。

2.(1)景观:蓝天白云,植被色彩丰富,山地湖泊景色各异,泉瀑水量丰盈等。

(2)原因:属于亚热带季风气候,秋高气爽;位于青藏高原东缘,山高谷深,植被垂直变化明显;茂盛的植被蓄积夏季降水,为景区持续提供充足的水源;喀斯特地貌区,湖水清澈。

范文三:%98%B3区高一英语《学习目标与检测》答案 投稿:顾歞歟

高一英语学习目标与检测

模块 1—2 参考答案

朝阳区教研中心中学教研室 2010. 9

【模块 1】 】 I. 单词填空:concerned 单词填空: II . 单项填空 单项填空: 1—10 III . 完形填空 1—10 完形填空: IV . 阅读理解 1—5 阅读理解: V. 阅读写作: 阅读写作: 1. Study and have fun together. 2. When I’m happy or popular. 3. Best friends. advice

Unit 1 Friendship

ignored DBCBD BABBA suffered calm share DCCBA ABAAD BCBBA BAADB CCCAB 11—20 11—20 ADCDA CDAAB

6—10 DBCCA

11—14 ACDC

4. Friends come in many flavours. / There are different kinds of friends. 5. Two best friends. VI. 书面表达 书面表达: (A) It was 7:00pm last Saturday. Mary was waiting anxiously for her friend Jane at the gate of the cinema because the movie would start soon. But Jane didn’t turn up. Mary felt very upset and yet she was worried about her friend. She didn’t see the movie on her own. Instead, she went to Jane’s home quickly because she wondered what happened to her best friend. (B) Dear Wang Fei, The new term begins and I’m getting along quite well here. Now let me introduce my new friend, Li Hua, to you. He is good at many things especially at drawing and computer. He also speaks and writes English excellently. In his spare time, he likes playing table tennis. He doesn’t talk much but he works hard and is a careful person. He is also very creative. We are good friends now. How is everything with you? Please write back soon to tell me your news. Yours, *** VI. 翻译单句 翻译单句: 1. He asked me if you wanted to join in the activity. 2. He said you didn’t need to worry about your weight. 3. He asked (me) if you were getting along well with each other. 4. She said today’s homework was to make a list of the phrases in this unit.

【模块 1】 】 I. 单词填空:recognize 单词填空: II. 单项填空 单项填空: III. 完形填空 完形填空: IV. 阅读理解 阅读理解: V. 阅读写作: 阅读写作: 1. In 1776. 2. In 1828.

Unit 2

1—10 1—10 1—5

English around the world

vocabulary DBCDB modern 11—20 11—20 DABCC polite ABCBA AABCD 11—14 official DCDDA BABCD ADBD

frequently BCBAD

BCADD CCBDA DBACD 6—10

3. To make American English different from British English. 4. How the differences came about. 5. British English and American English VI. 书面表达 书面表达: (A) This summer I went to Beidaihe to spend my holiday with my friends. It was really a lovely place so we enjoyed ourselves very much. In the daytime, we played on the sand, swam in the sea and had a lot of seafood. In the evening we sat around a campfire, singing and dancing. We took many photos there. We were tired but we were very happy. It is one of the best holidays we’ve had. (B) Sunday September 16, 2007 Rainy

Today is my birthday. I invited some of my friends to my birthday party this evening. It was raining all day long, but they all came and each of them gave me a birthday pr

esent. I was deeply moved not by their presents but by their coming. After dinner we ate birthday cake, danced and sang together. We took many photos. The party didn’t come to an end until 10:30. We all had a wonderful time!

VII. 翻译单句 1. Our teacher told us to communicate with our parents more often. 2. The doctor asked me not to eat much sweet foods such as chocolate. 3. The moon came up slowly over the trees. 4. Parents play an important role in their child’s learning.

【模块 1】 】 I. 单词填空 transport 单词填空: II. 单项填空 1—10 单项填空: III. 完形填空 1—10 完形填空: IV. 阅读理解 1—5 阅读理解: V. 阅读写作: 阅读写作:

Unit 3 Travel journal

insist DDBBA CDBAD DBBAA determined BDCCC BCACD 6—10 journey 11—20 attitude BBCBA persuaded BBDAB ABDCA CADC

11—20 BBADC 11—14

CBBAA

1. Because adventure travel can give travelers an unusual experience. 2. It can get people close to nature and give them good exercise. 3. Good shoes, clothes and a backpack. 4. Don’t hike alone; bring water and a good map. 5. Hiking. VI. 书面表达: 面表达 (A) Last year my family paid a visit to Australia. We stayed there for two weeks. We bathed in the sea and dived to a depth of 20 meters. It was really exciting and wonderful. We had a perfect time there. Although it’s very interesting, we are not expecting another visit to Australia in the coming year. Instead, we intend to visit some European countries. Of course we shall take a lot of pictures to show to our friends. (B) Saturday, May 4, 2010 Cloudy

Li Ming and I took part in a wilderness survival program yesterday, and it has been one of the most unforgettable experiences since high school. Early in the morning, we set out. Li Ming was carrying a compass and a tent in his backpack, and in mine there was a flashlight, a map, a knife, a first-aid kit, some matches, candles, food, and clothing.On the way to the campsite, we climbed a hill. And them we swam across a river, pushing the backpacks on a large piece of wood we had found by the river.As we got into a forest, we lost our way. Luckily, we found the right direction with the compass.By the time we arrived at the campsite, it had already been dark. Li Ming then put up the tent, and I made a fire and started cooking. The two of us spent the night in the forest. We learned to use knowledge gained in classroom training to solve problems. It was quite an experience for us both, which I will never forget for the rest of my life. VII. 翻译单句 翻译单句: 1. The plane is taking off at 5:30. 2. Although her father is stubborn, he was fond of her and cared about her. 3. According to the weather forecast, it is a bad weather, which is no good for our outing. 4. The news is from a reliable source and it is time for us to make up our mind. 5. She prefers telling the truth to lying

【模块 1】 】 I. 单项填空 单项填空: II. 单项填空 单项填空: III. 完形填空 完形

填空: IV. 阅读理解 阅读理解: V. 阅读写作: 阅读写作: 1. Two. 2. The 1906 earthquake. shook 1—10

Unit 4 Earthquake

rescue destroyed burst organized disaster(s) DCBCA ADBDC 11—20 CCABC 11—20 AABCB DDCCA CDADD

1—10 CDDDA DCBAB 1—5 CABDA

6—10 CDDAA

11—13 BCD

3. Because it did not happen in the centre of town. 4. The movement of plates. 5. Scientists are afraid of the future earthquake and its damage. VI. 书面表达 (A) Yesterday I went to the hospital to see my grandparent. She has heart trouble, but luckily it is not serious. I was worried about her so much that I stayed there the whole afternoon, which made her very happy. Grandma cannot see well, so I read newspapers for her. We spent a nice afternoon together. I love my grandma very much. She is a warm-hearted woman and gets on well with people around her. I hope my grandma will get better soon. (B) I’m writing to tell you something about Wenchuan Earthquake. On May the 12th,2008,a powerful earthquake struck Wenchuan,Sichuan Province,causing great destruction to a large area of Sichuan and neighboring provinces.Many houses fell down and the traffic was cut off.Millions of people were injured and many people even lost their lives. Luckily,our government responded to it quickly.A large number of soldiers and medical workers were sent to rescue those who were trapped by the earthquake.What moved us deeply is that Premier Wen Jiabao went to the disaster area and directed to fight against the quake. People from all over the country donated money and many necessary things to the disaster area and we are sure we can overcome any disaster,however terrible it is. Yours, Li Hua VII. 翻译单句 1. The little girl who was standing over there burst into tears when she saw her mother. 2. Survivors felt as if the world was at an end. 3. Let’s play cards instead of watching TV. 4. His parents are proud of his success. 5. The city that was destroyed in an earthquake has been well rebuilt now.

【模块 1】 】 I. 单词填空 continued 单词填空: II. 单项填空 单项填空: III. 完形填空 完形填空: IV. 阅读理解 阅读理解: V. 阅读写作

Unit 5

power

Nelson Mandela-a modern hero

sentenced educated active advise

1—10

BCADB

BAABC BCDAB 6—10

11—20 DBBAC BBADD 11—20 BDDCC CBADC BDD

1—10 ABBDC 1—5 DAADB

ACDBB

11—13

1. Whitcomb L. Judson. 2. Because it didn’t stay closed very well. 3. Many hooks, two strips and a fastener. 4. Two people gave us a wonderful invention, the zipper. 5. How Dr. Sundback solved the problem of the first zipper. VI. 书面表达 (A) My cousin Mingming is nine years old and he is in the fourth grade. Last Saturday he did homework in the morning and took an English lesson in the afternoon. On Sunday he went to the Maths school in the morning and practiced playing the piano in the afternoon. Mingming didn’t enjoy his weekend at all. In my opinion, primary school students should go to t

he countryside to have a sight-seeing with their parents at the weekend. It’s good for them. (B) 作文: Sample 1: Thomas Edison

Born in America. Thomas Edison was a great scientist and inventor. He was once thought to be a boy who was not worth educating. In fact, he was a man full of imagination. I admire Edison a lot because of his great contribution to the world. He had more than 1000 inventions, In his life time, he was always eager to know how things worked, which helped him to have the nickname “the Wizard of Melo Park”, He was also so diligent that he worked day and night. And this explained why he had so many great inventions. What impresses me most is his famous saying. “Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration”. Probably I cannot be an Edison myself, but I can be a hardworking teamer. From him, I realize the secret to success is not when or where you were born. but what you are doing and how you do it in your life.

Sample 2:

Helen Keller

Every time I read “…..if I had the power of sight for three days”, I cannot help being moved by its author Helen Keller. an ordinary but great American woman. I admire Helen because she is optimistic about life. She became deaf and blind when she was 19 months old. Since then she lived in a world of darkness and silence, and communication seemed only a dream for her, But she never gave up and struggled to lead an active life. Under the guidance of her teacher, Ms. Sulliven, Helen learned to read and write and became a famous writer. For a disabled person like her, this was really a wonder! Helen has set an excellent example to all of us. Her story tells us that we should value what we have, and try our best go overcome any difficulty in life. Sample 3: William Shakespeare

Do you know Hamlet? Have you read The Merchant of Venice? These two great works are both written by William Shakespeare, my favorite English writer and the man of all ages! Shakespeare, a son from a poor family, a man of little education, wrote plays and poems that are read all over the world, I like him because his comedies and tragedies bring me into a fantastic world; I love him because his poems let me enjoy the beauty of the English language; I admire him because his keen sights set me thinking and teach me how to lead a meaningful life! Since “Life is a stage”, we are actually all actors and actresses. On this stage, everyone had his own role to play. and I will try my best to play my role well. VII. 翻译单句 1. The doctor who gave him the physical examination advised him to eat more fruit and take more exercise. 2. Are you willing to join the club which we’ve just set up? 3. As a matter of fact, parents hope their children won’t be in trouble. 4. No matter how many times you fail, you should never lose heart.

【模块 2】 】 I. 单词填空 单词填空: opinion heated II. 单项填空 1—10 单项填空: III. 完形填空 1—10 完形填空: IV. 阅读理

解 阅读理解: V. 阅读写作 1. The pyramids in Egypt. 2. About 5000 years old. 3. Twenty years. 4. To steal the treasures. 5. Nobody knows. VI. 书面表达: 书面表达

Unit 1

BADCB

Culture relics

remained 11—20 11—20 doubt survived BDDBA CDABB 11—12 DB CCADB ADCBA

belongs DCABD

DCBAB DCABD

1—5 BCABA

6—10 ADCBD

(A) My classmates and I felt tired after studying a whole afternoon in class. After class we went to the playground. Some of us played basketball and others played football. We had a very good time there. I think after-class activities are interesting and helpful. They can keep us healthy and strong enough to deal with all difficulties. (B) Oct. 20, Saturday snowy

It was cold this morning. It was snowing. Mingming, Dongdong and I went to skate on the lake and we enjoyed ourselves. Suddenly the ice broke and Dongdong fell into the water. Mingming and I were afraid and called out, “Help! Help!” Luckily a policeman was near the lake. He took off his clothes quickly, jumped into the cold water and pushed Dongdong out of the lake. But they were too cold to walk. We went to the police station with Dongdong’s parents to give him a letter of thanks this afternoon. VII. 翻译单句 翻译单句: 1. I don’t know the person whom the bicycle belongs to. 2. John mentioned some people, whom he didn’t think highly of. 3. She gave us food and clothes and asked for nothing in return, which moved us deeply. 4. There is no doubt that the search for those lost cultural relics will continue. (1-3 可以有不同的翻译方法,可以不用定语从句。 )

【模块 2】 】 I. 单词填空 competitors 单词填空: II. 单项填空 单项填空:

Unit 2 The Olympic Games

admitted promised foolish advitise medal ADAAA DDADC

1—10 BBDAC BDCAB

BABCC AADCB

11—20 DDDDC 11—20 CCBCB 9—13 DCCAD

III. 完形填空 1—10 完形填空:

IV. 阅读理解 1—4 CCBA 阅读理解: V. 阅读写作 1. When it’s young. 2. With nets made of hair.

5—8 ADBA

3. To protect his arm from the sharp claws of a trained eagle. 4. Fast animals with good eyes. 5. Hunting with eagles. VI. 书面表达 书面表达: (A) Gary is planning to travel to London from Beijing. He is getting to London by bike. The trip will take him more than a year. But he will not travel by himself. His friends Peter and Henry will travel with him. They will try their best to finish the trip because they want to collect money for a wildlife protection by making the trip. (B) We had a discussion about physical exercise yesterday. Some students think we should take exercise every day, such as doing morning exercise and playing basketball, but it shouldn’t take up too much time. Exercise can build up one’s body and reduce diseases. Sports can also let one’s brain have a rest so that they can study effectively. Others think taking exercise is a waste of time and it is tiring. After having sports, they are much too excited for a long time to pay attenti

on to their lessons. It’s also possible to be hurt in sports. VII. 翻译单句 1. A set of new problems will be faced. 2. Only ticket-holders will be admitted into the stadium. 3. How many countries will take part in the next Olympic Games? 4. We got emails of good news from our hometown one after another.

【模块 2】 】 I. 单词填空 单词填空: signal common

Unit 3 Computers

watch ADDCA wandering solve deal BADCA BDCDC

II. 单项填空 1—10 CDBCA 单项填空:

11—20 BCCDA 11—20 ABADD

III. 完形填空 1—10 BACAC BDDCB 完形填空: IV. 阅读理解 1—5 ADCCB 阅读理解: V. 阅读写作 1. Uses of computers.

6—10 BACDD

11—14 CDBA

2. How the Kurzweil machine works to help blind people. 3. The Kurzweil machine. 4. Because they can “read” everything with it. 5. Shortsighted children. VI. 书面表达 (A) It’s very important for us to keep healthy today. We can keep healthy by having healthy food. We’d better eat more fresh fruit and vegetables, but not too much fat or sugar. That’s not enough. Doing regular exercise is certainly a good way to keep healthy. We shouldn’t smoke or work too hard, for both of them will do harm to our health. We’d better form good living habits in order to keep healthy. For example, getting up early and sleeping for about eight hours a night are good for our health. (B) Our net-school is made up of three parts. Multimedia Teaching System makes teaching and learning easier and much more interesting. Students can get more information and knowledge in class. We can send e-mails to all parts of the world and get the latest information from the Internet in the E-reading room. Long-distance Teaching System is also important. Students can study at home if they have a computer. We all like our net-school. VII. 翻译单句 翻译单句: 1. In a way, the work has almost been finished. 2. With the help of the teacher, my English has been greatly improved. 3. Though they are sisters, they have little in common. 4. He has to make some important choices.

范文四:八上数学目标检测答案 投稿:戴稟稠

数学八年级(上)目标参考答案

2011

第十二章 轴对称

12.1(1)

1.B 2.D 3.略 4.H,A,B 5. 2条 6.(3)n条

12.1(2)

1.B 2.B 3.C 4.直线CD垂直平分线段AB 5.一点,相等 6.15 7.先证ACB≌ABD,再证ACO≌DOB 8.连结AO 9.(1)BGD≌CFD(2)利用两边之和大于第三边:BECFEF

12.1(3) 1.略 M 2 .

3.

N

4.(答案不惟一)

12.2.1(1)

1.C 2. B 3.25度 4.略

5. (1) (2)

1.B 2.D 3. A 4.115度 5. 80度 6. QM与PM 的和最小,作Q关于BC的对称点Q’,连结PM’与BC的交点就是M点7. 作点A关于直线l 的对称点A’,连结BA’并延长交直线l 与点P 8. 连结AE交BD于点P 9.作B点关于y轴B’,点A关于x轴对称点A’,连结A’ B’交x轴与点C,交y轴于D点

12.2.2

1.B 2.D 3.(2,3) 4.m=0.5,n= - 3.5 5.(3,3),

(0,1)或(0,5) 6.略 7.略

8.(1)略 (2)(8,-3) (3)(6-a,0) C3

12.3.1(1)

1.D 2.C 3.D 4.55° 5.22.5° 6.25° 7. 45° 8.略 9.连结AD,证ΔADE≌ΔBDF 10.如图.

12.3.1(2)

1.D 2.B 3.4 4.5 5.略 6.略 7.略 12.3.2(1)

1.D 2.B 3.120° 4.轴 5.略 6.略 7.略 8.30° 12.3.2(2)

1.C 2.C 3.A 4.B 5.8 6.1 7.10cm 8.连结AD 9.连结OE.OF 10.(1)BE=AD;(2)等边三角形;(3)MN∥BD. 第十二章综合练习题

1.C 2.B 3.A 4.A 5.D 6. −2,−5 7. 82.5° 8.5 9.40° 10.(答案不惟一)

11.(1)①和②;②和③;(2)图略. 12.90° 13.略 14.略 15.略 16过点D作DM∥AC,交BC于M 17.(1)略 (2)等腰直角三角形;(3)(如图)点D是AB的中点,AD=1.

18.略 19.60°

第十三章 实数

13.1(1)

1.C 2.C 3.D 4.(1)16 (2)3 5.3 6.(1)算术平方根 (2)4和5 (3)76 7.11;

7431

;0.5;6 8.;10;2;3 9.0.1;-;7; 10.(略) 11.<;<

4353

13.1(2)

1.C 2.C 3.D 4.D 5.D 6.0 7.169;±13 8. ±5,±4; 10.3和4 11.±12,5

12.±6;± 315;±0.4;± 3.20;-53;±0.9;6 14.±7;±16;±3

2; 15.y=—75,10y=5 16.x=±3,y=±1

2

,|x+2y|=4或2 16.0.3

13.2

1.B 2.C 3.D 4.C 5.D 6.0 7.1,-1 8.> 9.4 10.1

3

11.27,3 12.80;-

43;5;-7 13.10;-0.6;-5

2

14.-3;4;-1 15.<;< 1 16.8000 17.128 18. 边长是10米的正方形比较适合

13.3

1..C 2.A 3.D 4.C 5.C 6.C 7.3-3,8.22,-3.14;- 9.(答案不惟一) 10.-1 11.2 12.(1) 64,42,20,3.14,1 (2) -5

7

,-9 (3)

,42,-5

3.14 , 0 (4) 7

-9,20,1

13.(1)223 (2)10

55 (3)21 (4)32 14. 略

15.(1)2(2)—400(3)32

16. P>Q.

第十三章综合练习题

1. B 2.A 3.D 4.B 5.C 6.D 7.A 8.D 9.7,—13 10.-2,1.4,—7 11.8 12.

49

4

13. -28 14. <,>,> 15.(1)±20;(2)-0.7;(3)7;(4)-2;(5)略;(6)略;16. .略 17. 20 18. 0.125;0.5 19. A(-

22,-22),B(22,-22),C(22,22) ,D(-222,2

) 20 . >,< 21. 9cm

第十四章 一次函数

14.1.1

1. C 2.C 3.

4

3

,π;v,r 4. m=3n+1;3,1;m,n

5.y

30

;30,x,y 6.0.4,0.8,1.2,1.6,y=0.4x x

7. ①S=x(10-x),S和x是变量,10是常量; ②α=90°-β,α和β是变量, 90°是常量; ③y=30-0.5t,y和t是变量,30和-0.5是常量;

8. (1)V=100h,变量:v,h;常量:100;(2) 700cm;(3) 100cm,5000cm. 14.1.2(1)

3

3

3

3

x1 5.y=2x 6.y=90+2x 7. y =πr2+ 30πr 5

8. Q=30—0.5t,0t60,40 9. y=24-6x (0≤x≤11) 自变量:x 自变量的函数:y;

1. D 2.C 3.D 4.y14.1. 2(2) 1.C 2. A 3. 

83

4.-14; 5.S=4(n—1)

52

7.(1)x为任意实数 ; (2)x≠

1

(3)x≤5; (4)x>-3 (5) x≤1且x≠0; 2

2

(6) x≤1 ;8. (1) v = 331+0.6 t;(2) 332.5米/秒 ;(3)115℃

9. (1) S=x(24-2x) ; (2) 7≤x<12; (3) 当x=10时, s=40m ; (4)x=8,s最大64; 10. s

1

100250m ∵60>50 ∴此时刹车不会有危险. 200

14.1.3(1)

1. B 2.B 3.B 4.(1)100千米;6小时,2小时;(2)摩托车先到达乙地,早到了1小时;(3)骑自行车的先匀速行驶了2小时,行驶40千米后休息了1小时,然后用3小时到达乙地.骑摩托车的在自行车出发3小时后出发,行驶2小时后到达乙地.(4)摩托车行驶的平均速度是50千米/时. 14.1.3(2)

1.B 2.C 3.B 4.A 5. 图象略;

6. (1) (-3.0) (-1,0) (4,0); (0,2.5) (2)(1.5,4);1. 5;大,大,4; (3)上升,增大 (4)-3<x<-1 14.1.3(3)

1.A 2.B 3.B 4.100,甲,

25

米/秒,8米/秒 5.20 3

(2) 图象略; 9. (1) y=17x+2 ;(2)图象略;

6.y=12+1.8(x-10)=1.8x—6 7. (1)y =12+0.5x;(2) 17cm 8.(1)y=0.2(t3)(3) 118个; 14.2.1 (1)

0.20.1(t3)(t3的整数)

9

小时 7. C=2πr;正比例 ; 8.m≠-2 4

5

9.1 ; 10.-3 ; 11.(1)y=4x ,是正比例函数;(2)s=h,是正比例函数.(3)y=0.1x,

2

1. D ;2.C;3.B;4.D;5.C; 6.S=80t;

正比例函数(4)x=28-5y,不是正比例函数(5)y3.2t;是正比例函数

14.2.1 (2)

1.B 2.A 3. y=-2x 4.k=4 5. m>

2

6.y=-3x; 7.0,1,减小 8.ab(ba,3

ab0,相反数) 9.二、四,减小 10.答案不惟一 11.6 12.3

14.2.2(1)

1.C 2 .C 3. B 4. y=-x+90 5 .k≠1;k=-1 6.y=75x+100 7. (1)y=-16x+1920;(2) x ≤7

1

, 13人. 2

8.(1)甲:y=0.7x+3;乙:y=0.85x; (2)一样都是17(3)在甲买30本 14.2.2(2)

1.A 2.B 3.D 4.D 5.A 6.C 7.y=-x+3 8. (3,0) , (0,3) ,

1○2○4,○1○3,○2○3 9 .一、二、四 ,减小 10. >,> 11. 上 ,3 12.○

9

2

211

14. (1) m >-;(2) m>-1;(3) - 1<m < - 15. y=4x先到达

443

714

16. ①y=x+(x≥3);②7元;③21元;④20千米 17.(1)y=x+1;(2)m=1或-3

55

13.14.2.2(3)

1

x-3 5. 答案不惟一 6.y=x+2 ;x=1 7. ±6 2

2141

8.yx 9. y=2x+2 10. 1 11. yx2 12. y=-x+3

332

1.D 2.C 3.B 4.y=

13. ①y=x+5;图象略;②12.5 14. y=4x-3 15. y=2x-9

16. (1) k1=-2,k2=-3;(2) (1,0) 17. l1 : y=-2x ; l2 : y=3x+5或y = -18. (1)y=

35

x + 44

52552555

x (2) y=42.4=79,配套 19.yx;yx15 333342

20.(1)y = 39200 -30x (0≤x≤70);(2)x=70时,y最小=37100元 21. (1)14.3.1

y0.48x(0x100)

(2)63(元)(3)144度

y0.5x2(x100)

2

x20,-2 6. (-4,0)、(0,8),16 5

7. (-7,0) 8. 2,2 9. 4 10. 图略,x3 11. 图略,(1)当x=-2时,y =1 (2)

17

当y=3时,x=2 (3)(-4,0)、(0,2) (4)x=4 12.

4

14.3.2

4

1. A 2.. D 3. C 4. D 5. x2 6.  7. x2 8. (3,0) 9. ①x2

3

②x2 ③x2 10. (-1,0),x1 11. (1)x12 (2)x2

11

12.(1)l1:y1x1,l2:y2x (2)盈利 (3)yx1

22

1. B 2. D 3. B 4. A 5. -5,

13.(1)x<1500(2)x=1500(3)个体;

14. (1)甲树苗400株,乙树苗100株 (2)甲种树苗应不小于200株

(3)选购甲树苗300株,乙树苗200株

14.3.3

1.C 2. B 3.B 4.D 5.B 6.11,1 7. 

x1112

,(11,4) 8. 9. 1,1 10. 

27y4

x1.5x245

11. x>5,x<5 12.(1) (2) 13.

2y1.5y1

14. (1)30,25;2小时,2.5小时 (2) y= -15x+30 ;y= -10x+25

(3) 燃烧1小时,高度相等; 0≤x<1,甲高;1<x<2.5,乙高; 15.(1)(0,1),(0,—2);(2)(1,—1);(3)2 第十四章综合练习题

1. D 2. C 3. B 4.A 5.A 6.C 7.D 8.D 9.A 10. B 11. 2 12. -3 13. x >-2 14. y= 2x+1 15.-1 ,-

537 16. y=-x+ 242

17. y=1000+1.5x 18.6 19.y3x3 20.(—6,2)或(—2,6)

21.(1)a=1.5,c=6 (2)y1.5x(x≤6),y6x27(x>6) (3)21元 22. y

41

x,yx5或y3x5,图略 23.图略,(1)x<-3 (2) 33

x3

y1

24.(1)y620.02x (2)180个 25. (1)(—1,1)或(—7,—5) (2)(1,3)

第十五章 整式的乘除

15.1.1

1.D 2.C 3.4,4,8 4.(1)10 (2)a (3)a 5. 6 6.0 7.a,a 8.(1)m (2)m (3)y

7

5

835mn

3m4

(4)(ab) (5)210

510

18157

(6)2x (7)0 (8)0 9. (1)510 (2)1.24810 10.ac2b

15.1.2

1.C 2.D 3.①5②3③3④-a⑤x 4.3 5.9

6

6

6

6

6

6412106106

(3)y (4)x (5)2x (6)x (7)a 729

3241339263n1

(8)x (9)a 7.x 8. 423 9. 108

2

6.(1)64 (2)15.1.3

1.B 2.C 3.D 4.8m;xy 5.3;x;x 6.4 ;3

3

242

7.(1)

1635

xy (2)4a6b8 (3)a12 (4)-24a9 (5)0 8.  9. 8 272

7

15.1.4(1)

133

xy 5.2.5105 6

1344363329443

6.(1)6ab (2)10abc (3)9x (4)xyz (5)abc (6)8x5y3

7

1n1n1

(7)ab 7.(1)y3(x1)2 (2)12

2

1.A 2.D 3.D 4.(1)35a (2)15.1.4(2)

1.C 2.D 3. (1)12x6x (2)3x2y9xy2 4.-12 5.(1)2ab4ab2ab

3

22

2

2

(2)4x2y32x3y2 (3)-6x10x12x (4)4x3y58x4y5 6.(1) 11x;15.1.4(3)

1.D 2.C 3.x3x2 4. 3,-28 5.(1)x5x6 (2)x5x6 (3)9a4b (4)6x219xy15y2 (5)2x7x6x (6)a2accb

2

2

2

543

112

(2)3x30xy;87 3

2

2

2

2232

(7)x3y3 (8)14x23xy12y2 6. 0 7.yx22x4 15.2.1

(xy) (2)(yx) 5.(1)+3y,1.B 2.D 3.(1)x1 (2)x9 4.(1)

322

①2499;②40084009 8. (ab)(ab)ab 9. 减x (2,a 6.14a2 7.

5

142224222

少9 10.(1)x49 (2)1x (3)9mn (4)16xy (5)4y25a

4

(6)x81 11.-2 12.x15.2.2

1.D 2.C 3.A 4.yy

2

2

2

24

4n1

-1 13. 1

1

;4mn 5.10x;5 6.6 7.(1)4x212x9; 4

2

2

2

(2)4ab-4ab+1;(3)4m4m1 (4)4a4abb

2242

(5)a2abb6a6b9(6)x8x16

22

8.5x2xy 9.aab;5 10. 9x5;-8 11. 2 12.

2

; 13.27 25

15.3.1

1. C 2. A 3.(1)a (2)x 4.(1)-27 (2)-x 5. (1)1 (2)

5

3

3

1

xy2

6.(1)x (2)a (3)x (4)a (5)1 (6) 32ab 7.解:根据题意,得8. 解:a

2m3n

6213105

2a30

,x1.

x10

9 64

a2ma3n(am)2(an)33243

(a5)2(a3)

(a5)]a218a40 9. 周长=2[

a5

15.3.2(1)

45522

1. B 2.D 3.(1)a (2)a (3)4a 4.410 5.(1x (2)4abc;

1

6

3

(3)

928

x (4)x7y2 (5)16a7b3c (6)-32a564a6 6.9.6102小时 259

2

15.3.2(2)

3

m 3.m2 4.a22b1 2

11117445

5.(1)7a2b4ab2;(2)10xy40y6.(1)xy;(2)xy,5

423023

1. C 2.(1)4a2a1 (2)n15.4.1

1.B2.B3.D. 4.(1)a(a2);(2)5a(3a1) 5.156 6.(1)- (2)+ (3)- 7.(1)ab(1b) (2)5a(13a4a) (3)3a

2

2

b9a (4)3xyz4x2y2y2zxz

2

(xy)(ab) (6)x(x3) (7)(ab)(x1)(x1) (8)(5)7xyxy2

8. 171.

15.4.2(1) 1.A 2.D

(15b)(15b) (3)3(a1)(a1) (4)ab(a3b)(a3b). 3.(1)(x1)(x1) (2)

4.ab(ab)(ab)

5.(1)2a52a5 (2)(xy1)(xy1) (3)aba2ba2b

22

(4)4xy

22

8(x3)(x3) (mn)(2m3n)(2m3n) (6)2xy2xy (5)

6. 0 7. 102

15.4.2(2)

1.C 2.B 3.C 4.2(xy) 5.a(ab) 6.(1)1 (2)8. (1)3a2b; (2)13y; (3)(1

2

2

2

2

1

x 7.±20 2

m2

); (4)a(2a1)2 2

(5)(x1y)(x1y);(6)2abc2abc 9.5a2b

10.(1)49 (2)a2b2(ab)(ab)(答案不惟一) 第十五章综合练习题

1.C 2. B 3.D 4.C 5.三;三 6.xy 7. 8x;a 8. 1 9.b1 10.(1)(x3)2 (2)x(x2)(x2)

12

5

5y (2)3ab1 (3)11.(1)13x2y4 (4)40ab4ab2ab (5)

2

2

2

2544536

143

abc 2

(6)3a10ab3b 12.2aa3,13 13.(1)2x(x2) (2)(xy)(2yx) (3)abab (4)x2bx2b4a 14.(1)6 (2)5

2

2abab3a4ab15. cm2 

4222

2

2

2

2

16.(1)x

251

(2)x 17. 1

24

范文五:新目标英语九年级第一学月学习效果检测题(有答案) 投稿:段愯愰

初三英语第一学月学习效果检测题

一、单项选择(20分)。

1、Don't you know ________ girl under the tree? She's our teacher's daughter.

A.a B.an C.the D /

2、We find ________ impossible for us to learn a foreign language well in a short time.

A.that B.this C.one D.it

3. ---________does she study English? ---________working with a group. A. How, By B. How, In C. How often, For D. What, At 4. Lucy finally found _________exciting to have conversations with friends in Chinese. A. that B. this C. it D. it’s 5、Miss Brown will teach ________ English next term.

A.us B.we C.our D.ours

6、14. ---I often make mistakes ____grammar.

---Why not ask your English teacher _________help?

A. in, to B. in, for C. at, to D. at, for

7、I have some problems with my English writing.Can you give me some ________?

A.advice B.decisions C.information D.messages

8. _________write down the new words in your notebook?

A. Would you like B. Why don’t C. How about D. Could you please 9. The more careful you are, ________mistakes you’ll make. A. fewer B. less C. the fewer D. the less

10. For the first time, pay attention _________quickly to get the main ideas. A. read B. reading C. to read D. to reading 11. Could you please tell me ________?

A. how can I get to the park B. which is the best way to learn English C. when will the train arrive D. how can I improve my listening ability 12. — How nice the fish tastes! Could you tell me who taught you to cook it?

— To be honest, I learnt it watching TV. I learn to cook many dishes TV. A. by; in

B. by; on

C. in; on D. in; in

13. When you come across new words in reading, it is not a good idea to in a dictionary at once.

A. make up them

B. look up them C. make them up D. look them up

14. I don't know________ they have passed the exam.

A. what B. if C. when D. where

15.— Can you spare time to come to our Thanksgiving party? — Well, I don’t know ________

A. that I can finish my work by then B. if can I finish the work by then

C. that can I finish the work by then D. whether I can finish the work by then

16. We will have two family parties this autumn. One is at Halloween and is at Thanksgiving.

A. other

B. the other C. another D. the others

17. — Could you tell me____ about Valentine’s Day in Japan?

— Well, not only adults but children celebrate it.

A. something B. anything C. everything D. some thing

18. — I am going back to America for Thanksgiving Day.

—____. And we will miss you. A. Enjoy yourself

B. You’re welcome

C. That’s interesting D. The same to you 19.— Will we have dinner at the Hope Restaurant?

—Maybe. We’ll go there if the show __ before 6. But I don’t know if there___any free tables then.

A. will end; were B. will end; will be C. ends; were D. ends; will be

20. ______conversations with others is one of the secrets to ______a successful language learner. A. Practice, become B. Practice, becoming C. Practicing, become D. Practicing, becoming

二、完形填空(15分)

Peter was eight and half years old. He went to school near his house. He always went there and came home on foot, and he usually came back on time. But last Friday he came home late from school.

22 A. angry B. sorry C. sad D. happy 23. A .me B. someone C. a question D. a problem 24. A. nobody B. somebody C. everybody

D. anybody

25. A. another B. the other C. other D. others

Reading newspapers has become an important part of our everyday life. Many people begin their

People just choose their favorite newspapers. Some like the world news, prefer short a quick look the titles (标题) of the passages.

Today, newspapers in English of readers in the world. The English language is so 26. A.read B. seeing C. reading D. watching 27. A. because of B. so that C. though D. such that 28. A. happens B. happened C. is happening D. will happen 29. A. some B. others C. the others D. else 30. A. to read B. read C. reads D. reading 31. A. careful B. carefully C. care D. carelessly 32. A. who B. if C. that D. whether 33. A. the large number B. the larger number C. the largest number D. the most large number 34. A. if B. that C. because

D. though

35. A. many and many B. many and more

C. more and more D. most and most

三、阅读理解

A

Many people have the wrong ideas about pigs. Pigs are actually very clean animals. On the farms, they live in the dirty places. So, they become very dirty. In the wild, pigs keep very clean.

They are also really smart. They may be smarter than dogs. So, pigs can learn things from people. Pigs are very friendly animals. Some people raise them as pets. Of course, people keep the small kind, not the big kind. Small pigs are very cute. And they don’t break things in the house. Big pigs usually live outside on the farms, not in people’s houses.

( ) 36. According to the passage, pigs are ______.

A. dirty and stupid B. nervous and strange C. dangerous and unfriendly D. clever and friendly ( ) 37. The underlined word “In the wild” mean “_____”.

A. on farms B. In nature C. Being crazy D. In people’s house ( ) 38. Which of the following is true?

A. Pigs like to be dirty. B. people can teach pigs things C. Dogs are smarter than pigs. D. Only farmers feed pigs. ( ) 39. What kind of pigs are raised in people’s houses? A. The very big kind. B. The ugly kind. C. The kind from farms. D. The small kind. ( ) 40. What is NOT mentioned in this passage?

A. Raising dogs. B. Pigs on farms and in the wild. C. Pigs as pets. D. People’s wrong ideas about pigs.

Basketball match: Rockets VS Lakers Date: July 19, 7 o’clock

Billy Basketball Club For detailed(详细)information see Paul Burton before Friday lunch time

Layla’s DISCO No-shop music Light show

15 Pembroke Road Weekdays: 7 pm---11pm

Saturday late night special: 8 pm---3 am

Sunday: Closed Over 18s only

KARMA Health Food Restaurant

6 Castle Street Hot and cold vegetable food Lunch (11:00---14:00) Self-service Dinner (17:00---21:00) Table service For bookings ring: 0865—567766

( ) 41. If you have lunch in Karma, _____ will serve you at the table. A. The waiter B. The waitress C. Your friend D. Yourself ( ) 42. _______will tell you more information about the basketball match. A John Smith B. Tommy Brown C. Paul Burton D. Tonny Wang ( ) 43. _______can NOT be allowed to go dancing in Layla’s Disco. A. A 30-year-old worker B. A 40-year-old doctor C. A 22-year-old manager D. A 15-year-old student

( ) 44.Supposing you want to go to the Layla’s Disco, you can’t go there on ______. A. Sunday B. Saturday C. Monday D. Friday

( ) 45. Which of the following food can you have at Karma? A. Chicken B. Tomato C. Fish D. Beef

The Chinese New Year is the most important festival for the Chinese people. For the Chinese, the New Year comes with the first day of the First Moon, between January 21 and February 19. It takes about 15 days to prepare for it. On the eve of the festival, people close the shops and the streets are empty. Everyone locks their doors and stays at home. In the morning, people dress in their best clothes, and usually the old stay at home, and the young go out to pay a New Year Call (拜年). It is an important time for the young. The young people bow (鞠躬) to the old people. The Chinese call this

Mid-autumn Festival B. the Spring Festival C. Christmas Day D. the Dragon Boat Festival 47、It takes about _____ to get ready for the Chinese New Year.

A、a few days B. twelve days C. half a month D. three weeks 48、People don't open their shops _____ the festival.

A、on the first day of B. on the night before C. in the morning of D. in the afternoon of

49、From this passage we can know that _____ give children gifts or lucky money.

A、the teachers B. their friends C. the old people D. their brothers

50、On the Chinese New Year's Day, what do people usually say to each other when they meet?

A. Good luck. B. Best wishes. C. Good morning. D. Both A and B. 四、任务性阅读,阅读下列短文,在空格里填入适当的词语。

Young people and old people do not always agree with each other. They sometimes have different ideas about living, working and playing. But in a program in New York, adults and teenagers live together in peace.

Each summer 200 teenagers and 50 adults live together for 8 weeks as members of a work group. Everyone works several hours each day. The aim is not just to keep busy. It is to find meaning in work. Some teenagers work on the farm near the village. Some learn to build a house. The adults teach them. There are several free hours each day. Weekends are free, too. During the free hours, some of the teenagers learn painting. Others sit round and talk or sing. Each teenager has his own way to spend his free time.

When people live together, rules are always needed. In this program the teenagers and adults make the rules together. If someone breaks a rule, the problem goes before the whole group. They ask, “Why did it happen? What do we have to do with it?”

One of the teenagers has this to say about the program, “You stop thinking only about yourself.

初三英语第一学月学习效果检测题答卷

六 选词填空10分

七、书面表达10分

假如你是Jim, 你的英国笔友Frank想学汉语,请你给他写一封信,告诉他如何学习汉语。 要求:1. 语句通顺,书写工整 2.可用所提示的词语,也可以适当发挥 3. 词数:60-80 (提示词语:go to Chinese classes, make friends, listen to the radio, dictionary, useful, read Chinese stories, talk with, difficult, ask a Chinese teacher for help…) Dear Frank,

How’s it going? I miss you.I know you want to learn Chinese now. I have some good ideas. First, you can

go to Chinese classes and make Chinese friends. Then, you must listen to the radio in the morning, and read Chinese

stories. It's good for your listening and speaking. If you see some words you can't understand, you can by looking up

dictionary. It's useful for you. Maybe, you can ask a Chinese teacher for help.

I hope you can speak Chinese well.

Friend, Jim

一、单项选择(20分)

二、完形填空(15分)

三、阅读理解30分

四、任务性阅读,阅读下列短文,在空格里填入适当的词语。

51. in peace 52. find meaning 53. on the farm 54. weekends 55. breaks a rule 五、补全对话10分

范文六:高三地理《学习目标与检测》答案2011年10月26日 投稿:崔繣繤


第一部分 中国、世界地理总论

第一章 世界的陆地与海洋

第一节 世界海陆分布

达标练习

一、填空题

1. 71 29 七 三 2. 不均匀 北 南

二、选择题

1.C 2.C 3. A 4.C 5.A 6 .A 7. C 8 .C 9. D 10. D

三、综合题

1.(1)C (2)亚欧 地中海 非洲 (3)C

第二节 七大洲、四大洋的地理分布和概况

一、填空题

1.大洲:大陆和它附近岛屿的总称 大陆:面积广大的陆地 半岛:三面临水,一面同陆地相连的陆地 洋:海洋的中心部分 海:大洋的边缘部分 海湾:向陆地凹进的海域 海峡:两个海区之间狭窄的水道 内海:深入大陆内部,只有狭窄的水道与海洋相通的海

2.(1)略 (2)亚洲 欧洲 非洲 大洋洲 南北美洲

(3)南极洲、大洋洲、欧洲 南美洲、非洲、大洋洲、亚洲 大洋洲

(4)南美洲、非洲、亚洲、大洋洲 非洲、亚洲、北美洲 非洲、大洋洲、南美洲

二、选择题

1.B 2.D 3. A 4.A 5.B

三、综合题

(1)乙 甲

(2)夏季高温少雨,冬季温和湿润 夏季受副高控制,冬季受西风控制 (3)A

第三节 著名山系及火山、地震分布与板块运动的关系

一、填空题

1.印度洋 亚欧 太平洋板块、南极洲板块、美洲板块、非洲板块 太平洋

2. 亚欧 印度洋 碰撞 亚欧 非洲 碰撞 美洲 太平洋 碰撞 美洲 南极洲 碰撞 非洲 印度洋 张裂 大洋 大陆 碰撞

二、选择题

1. B 2.A 3.C 4.B 5.A

三、综合题

(1) 四川盆地 横断山区 印度洋板块 亚欧板块 非洲、太平洋、美洲

(2)印度洋板块不断向亚欧板块挤压 3 图略 板块交界处

第一章 世界的陆地与海洋综合练习

一、选择题

1.B 2.C 3.C 4.C 5.C 6.B 7.C 8.B 9.C 10.D

11.C 12.D 13.C 14.C 15.D 16.B 17.D 18.B 19.D 20.A

21.A 22.D 23.C 24.B 25.A

二、综合题

1.(1)略 (2)A 喜马拉雅 B 阿尔卑斯 C 青藏 D东欧 E 科迪勒拉 F 亚马孙平 G巴西

2.(1) 亚洲 北美洲 大洋洲 太平洋 印度洋 大西洋 (2)C

3.(1)西部:高大的山系;东部:平原和高原相间分布。




范文七:北京市朝阳区高一2011英语学习目标与检测答案 投稿:严杽松

高一英语学习目标与检测
模块 1—2 参考答案

朝阳区教研中心中学教研室 2010. 9

【模块 1】 】 I. 单词填空:concerned 单词填空: II . 单项填空 单项填空: 1—10 III . 完形填空 1—10 完形填空: IV . 阅读理解 1—5 阅读理解: V. 阅读写作: 阅读写作: 1. Study and have fun together. 2. When I’m happy or popular. 3. Best friends. advice

Unit 1 Friendship
ignored DBCBD BABBA suffered calm share DCCBA ABAAD BCBBA BAADB CCCAB 11—20 11—20 ADCDA CDAAB

6—10 DBCCA

11—14 ACDC

4. Friends come in many flavours. / There are different kinds of friends. 5. Two best friends. VI. 书面表达 书面表达: (A) It was 7:00pm last Saturday. Mary was waiting anxiously for her friend Jane at the gate of the cinema because the movie would start soon. But Jane didn’t turn up. Mary felt very upset and yet she was worried about her friend. She didn’t see the movie on her own. Instead, she went to Jane’s home quickly because she wondered what happened to her best friend. (B) Dear Wang Fei, The new term begins and I’m getting along quite well here. Now let me introduce my new friend, Li Hua, to you. He is good at many things especially at drawing and computer. He also speaks and writes English excellently. In his spare time, he likes playing table tennis. He doesn’t talk much but he works hard and is a careful person. He is also very creative. We are good friends now. How is everything with you? Please write back soon to tell me your news. Yours, *** VI. 翻译单句 翻译单句: 1. He asked me if you wanted to join in the activity. 2. He said you didn’t need to worry about your weight. 3. He asked (me) if you were getting along well with each other. 4. She said today’s homework was to make a list of the phrases in this unit.

【模块 1】 】 I. 单词填空:recognize 单词填空: II. 单项填空 单项填空: III. 完形填空 完形填空: IV. 阅读理解 阅读理解: V. 阅读写作: 阅读写作: 1. In 1776. 2. In 1828.

Unit 2
1—10 1—10 1—5

English around the world
vocabulary DBCDB modern 11—20 11—20 DABCC polite ABCBA AABCD 11—14 official DCDDA BABCD ADBD

frequently BCBAD

BCADD CCBDA DBACD 6—10

3. To make American English different from British English. 4. How the differences came about. 5. British English and American English VI. 书面表达 书面表达: (A) This summer I went to Beidaihe to spend my holiday with my friends. It was really a lovely place so we enjoyed ourselves very much. In the daytime, we played on the sand, swam in the sea and had a lot of seafood. In the evening we sat around a campfire, singing and dancing. We took many photos there. We were tired but we were very happy. It is one of the best holidays we’ve had. (B) Sunday September 16, 2007 Rainy

Today is my birthday. I invited some of my friends to my birthday party this evening. It was raining all day long, but they all came and each of them gave me a birthday pr
esent. I was deeply moved not by their presents but by their coming. After dinner we ate birthday cake, danced and sang together. We took many photos. The party didn’t come to an end until 10:30. We all had a wonderful time!

VII. 翻译单句 1. Our teacher told us to communicate with our parents more often. 2. The doctor asked me not to eat much sweet foods such as chocolate. 3. The moon came up slowly over the trees. 4. Parents play an important role in their child’s learning.

【模块 1】 】 I. 单词填空 transport 单词填空: II. 单项填空 1—10 单项填空: III. 完形填空 1—10 完形填空: IV. 阅读理解 1—5 阅读理解: V. 阅读写作: 阅读写作:

Unit 3 Travel journal
insist DDBBA CDBAD DBBAA determined BDCCC BCACD 6—10 journey 11—20 attitude BBCBA persuaded BBDAB ABDCA CADC

11—20 BBADC 11—14

CBBAA

1. Because adventure travel can give travelers an unusual experience. 2. It can get people close to nature and give them good exercise. 3. Good shoes, clothes and a backpack. 4. Don’t hike alone; bring water and a good map. 5. Hiking. VI. 书面表达: 面表达 (A) Last year my family paid a visit to Australia. We stayed there for two weeks. We bathed in the sea and dived to a depth of 20 meters. It was really exciting and wonderful. We had a perfect time there. Although it’s very interesting, we are not expecting another visit to Australia in the coming year. Instead, we intend to visit some European countries. Of course we shall take a lot of pictures to show to our friends. (B) Saturday, May 4, 2010 Cloudy

Li Ming and I took part in a wilderness survival program yesterday, and it has been one of the most unforgettable experiences since high school. Early in the morning, we set out. Li Ming was carrying a compass and a tent in his backpack, and in mine there was a flashlight, a map, a knife, a first-aid kit, some matches, candles, food, and clothing.On the way to the campsite, we climbed a hill. And them we swam across a river, pushing the backpacks on a large piece of wood we had found by the river.As we got into a forest, we lost our way. Luckily, we found the right direction with the compass.By the time we arrived at the campsite, it had already been dark. Li Ming then put up the tent, and I made a fire and started cooking. The two of us spent the night in the forest. We learned to use knowledge gained in classroom training to solve problems. It was quite an experience for us both, which I will never forget for the rest of my life. VII. 翻译单句 翻译单句: 1. The plane is taking off at 5:30. 2. Although her father is stubborn, he was fond of her and cared about her. 3. According to the weather forecast, it is a bad weather, which is no good for our outing. 4. The news is from a reliable source and it is time for us to make up our mind. 5. She prefers telling the truth to lying

【模块 1】 】 I. 单项填空 单项填空: II. 单项填空 单项填空: III. 完形填空 完形
填空: IV. 阅读理解 阅读理解: V. 阅读写作: 阅读写作: 1. Two. 2. The 1906 earthquake. shook 1—10

Unit 4 Earthquake
rescue destroyed burst organized disaster(s) DCBCA ADBDC 11—20 CCABC 11—20 AABCB DDCCA CDADD

1—10 CDDDA DCBAB 1—5 CABDA

6—10 CDDAA

11—13 BCD

3. Because it did not happen in the centre of town. 4. The movement of plates. 5. Scientists are afraid of the future earthquake and its damage. VI. 书面表达 (A) Yesterday I went to the hospital to see my grandparent. She has heart trouble, but luckily it is not serious. I was worried about her so much that I stayed there the whole afternoon, which made her very happy. Grandma cannot see well, so I read newspapers for her. We spent a nice afternoon together. I love my grandma very much. She is a warm-hearted woman and gets on well with people around her. I hope my grandma will get better soon. (B) I’m writing to tell you something about Wenchuan Earthquake. On May the 12th,2008,a powerful earthquake struck Wenchuan,Sichuan Province,causing great destruction to a large area of Sichuan and neighboring provinces.Many houses fell down and the traffic was cut off.Millions of people were injured and many people even lost their lives. Luckily,our government responded to it quickly.A large number of soldiers and medical workers were sent to rescue those who were trapped by the earthquake.What moved us deeply is that Premier Wen Jiabao went to the disaster area and directed to fight against the quake. People from all over the country donated money and many necessary things to the disaster area and we are sure we can overcome any disaster,however terrible it is. Yours, Li Hua VII. 翻译单句 1. The little girl who was standing over there burst into tears when she saw her mother. 2. Survivors felt as if the world was at an end. 3. Let’s play cards instead of watching TV. 4. His parents are proud of his success. 5. The city that was destroyed in an earthquake has been well rebuilt now.

【模块 1】 】 I. 单词填空 continued 单词填空: II. 单项填空 单项填空: III. 完形填空 完形填空: IV. 阅读理解 阅读理解: V. 阅读写作

Unit 5
power

Nelson Mandela-a modern hero
sentenced educated active advise

1—10

BCADB

BAABC BCDAB 6—10

11—20 DBBAC BBADD 11—20 BDDCC CBADC BDD

1—10 ABBDC 1—5 DAADB

ACDBB

11—13

1. Whitcomb L. Judson. 2. Because it didn’t stay closed very well. 3. Many hooks, two strips and a fastener. 4. Two people gave us a wonderful invention, the zipper. 5. How Dr. Sundback solved the problem of the first zipper. VI. 书面表达 (A) My cousin Mingming is nine years old and he is in the fourth grade. Last Saturday he did homework in the morning and took an English lesson in the afternoon. On Sunday he went to the Maths school in the morning and practiced playing the piano in the afternoon. Mingming didn’t enjoy his weekend at all. In my opinion, primary school students should go to t
he countryside to have a sight-seeing with their parents at the weekend. It’s good for them. (B) 作文: Sample 1: Thomas Edison

Born in America. Thomas Edison was a great scientist and inventor. He was once thought to be a boy who was not worth educating. In fact, he was a man full of imagination. I admire Edison a lot because of his great contribution to the world. He had more than 1000 inventions, In his life time, he was always eager to know how things worked, which helped him to have the nickname “the Wizard of Melo Park”, He was also so diligent that he worked day and night. And this explained why he had so many great inventions. What impresses me most is his famous saying. “Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration”. Probably I cannot be an Edison myself, but I can be a hardworking teamer. From him, I realize the secret to success is not when or where you were born. but what you are doing and how you do it in your life.

Sample 2:

Helen Keller

Every time I read “…..if I had the power of sight for three days”, I cannot help being moved by its author Helen Keller. an ordinary but great American woman. I admire Helen because she is optimistic about life. She became deaf and blind when she was 19 months old. Since then she lived in a world of darkness and silence, and communication seemed only a dream for her, But she never gave up and struggled to lead an active life. Under the guidance of her teacher, Ms. Sulliven, Helen learned to read and write and became a famous writer. For a disabled person like her, this was really a wonder! Helen has set an excellent example to all of us. Her story tells us that we should value what we have, and try our best go overcome any difficulty in life. Sample 3: William Shakespeare

Do you know Hamlet? Have you read The Merchant of Venice? These two great works are both written by William Shakespeare, my favorite English writer and the man of all ages! Shakespeare, a son from a poor family, a man of little education, wrote plays and poems that are read all over the world, I like him because his comedies and tragedies bring me into a fantastic world; I love him because his poems let me enjoy the beauty of the English language; I admire him because his keen sights set me thinking and teach me how to lead a meaningful life! Since “Life is a stage”, we are actually all actors and actresses. On this stage, everyone had his own role to play. and I will try my best to play my role well. VII. 翻译单句 1. The doctor who gave him the physical examination advised him to eat more fruit and take more exercise. 2. Are you willing to join the club which we’ve just set up? 3. As a matter of fact, parents hope their children won’t be in trouble. 4. No matter how many times you fail, you should never lose heart.

【模块 2】 】 I. 单词填空 单词填空: opinion heated II. 单项填空 1—10 单项填空: III. 完形填空 1—10 完形填空: IV. 阅读理
解 阅读理解: V. 阅读写作 1. The pyramids in Egypt. 2. About 5000 years old. 3. Twenty years. 4. To steal the treasures. 5. Nobody knows. VI. 书面表达: 书面表达

Unit 1
BADCB

Culture relics
remained 11—20 11—20 doubt survived BDDBA CDABB 11—12 DB CCADB ADCBA

belongs DCABD

DCBAB DCABD

1—5 BCABA

6—10 ADCBD

(A) My classmates and I felt tired after studying a whole afternoon in class. After class we went to the playground. Some of us played basketball and others played football. We had a very good time there. I think after-class activities are interesting and helpful. They can keep us healthy and strong enough to deal with all difficulties. (B) Oct. 20, Saturday snowy

It was cold this morning. It was snowing. Mingming, Dongdong and I went to skate on the lake and we enjoyed ourselves. Suddenly the ice broke and Dongdong fell into the water. Mingming and I were afraid and called out, “Help! Help!” Luckily a policeman was near the lake. He took off his clothes quickly, jumped into the cold water and pushed Dongdong out of the lake. But they were too cold to walk. We went to the police station with Dongdong’s parents to give him a letter of thanks this afternoon. VII. 翻译单句 翻译单句: 1. I don’t know the person whom the bicycle belongs to. 2. John mentioned some people, whom he didn’t think highly of. 3. She gave us food and clothes and asked for nothing in return, which moved us deeply. 4. There is no doubt that the search for those lost cultural relics will continue. (1-3 可以有不同的翻译方法,可以不用定语从句。 )

【模块 2】 】 I. 单词填空 competitors 单词填空: II. 单项填空 单项填空:

Unit 2 The Olympic Games
admitted promised foolish advitise medal ADAAA DDADC

1—10 BBDAC BDCAB

BABCC AADCB

11—20 DDDDC 11—20 CCBCB 9—13 DCCAD

III. 完形填空 1—10 完形填空:

IV. 阅读理解 1—4 CCBA 阅读理解: V. 阅读写作 1. When it’s young. 2. With nets made of hair.

5—8 ADBA

3. To protect his arm from the sharp claws of a trained eagle. 4. Fast animals with good eyes. 5. Hunting with eagles. VI. 书面表达 书面表达: (A) Gary is planning to travel to London from Beijing. He is getting to London by bike. The trip will take him more than a year. But he will not travel by himself. His friends Peter and Henry will travel with him. They will try their best to finish the trip because they want to collect money for a wildlife protection by making the trip. (B) We had a discussion about physical exercise yesterday. Some students think we should take exercise every day, such as doing morning exercise and playing basketball, but it shouldn’t take up too much time. Exercise can build up one’s body and reduce diseases. Sports can also let one’s brain have a rest so that they can study effectively. Others think taking exercise is a waste of time and it is tiring. After having sports, they are much too excited for a long time to pay attenti
on to their lessons. It’s also possible to be hurt in sports. VII. 翻译单句 1. A set of new problems will be faced. 2. Only ticket-holders will be admitted into the stadium. 3. How many countries will take part in the next Olympic Games? 4. We got emails of good news from our hometown one after another.

【模块 2】 】 I. 单词填空 单词填空: signal common

Unit 3 Computers
watch ADDCA wandering solve deal BADCA BDCDC

II. 单项填空 1—10 CDBCA 单项填空:

11—20 BCCDA 11—20 ABADD

III. 完形填空 1—10 BACAC BDDCB 完形填空: IV. 阅读理解 1—5 ADCCB 阅读理解: V. 阅读写作 1. Uses of computers.

6—10 BACDD

11—14 CDBA

2. How the Kurzweil machine works to help blind people. 3. The Kurzweil machine. 4. Because they can “read” everything with it. 5. Shortsighted children. VI. 书面表达 (A) It’s very important for us to keep healthy today. We can keep healthy by having healthy food. We’d better eat more fresh fruit and vegetables, but not too much fat or sugar. That’s not enough. Doing regular exercise is certainly a good way to keep healthy. We shouldn’t smoke or work too hard, for both of them will do harm to our health. We’d better form good living habits in order to keep healthy. For example, getting up early and sleeping for about eight hours a night are good for our health. (B) Our net-school is made up of three parts. Multimedia Teaching System makes teaching and learning easier and much more interesting. Students can get more information and knowledge in class. We can send e-mails to all parts of the world and get the latest information from the Internet in the E-reading room. Long-distance Teaching System is also important. Students can study at home if they have a computer. We all like our net-school. VII. 翻译单句 翻译单句: 1. In a way, the work has almost been finished. 2. With the help of the teacher, my English has been greatly improved. 3. Though they are sisters, they have little in common. 4. He has to make some important choices.


范文八:新目标九年级英语Unit10检测练习(附答案) 投稿:沈裨裩

九年级英语单元检测题Unit 10

(全卷满分150分,时间120分钟)

A卷(100分)

听力测试(30分)略。

基础知识运用(70分)

I.单项选择(20分,每小题一分)

( ) 1. Our school is very ______ to the shop.

A. close B. closing C. closed D. to close

( ) 2. The baby ran _______his mother when he saw her.

A. to B. into C. off D. off to

( ) 3. We had invented many new things ______ last year.

A. at the time of B. by the time of

C. in time of D. last time

( ) 4. I _____ meet my old classmate in the street the day before yesterday.

A. had B. happened to C. used to D. could

( ) 5. We finally decided to set off_______at 6:00.

A. Beijing B. with Beijing C. to Beijing D. for Beijing

( ) 6. My parents ______ for 16 years.

A. married B. got married C. have been married D. have married

( ) 7. Every audience ______ by the _____ film.

A. was moving; moved B. moved; moving

C. was moved; moving D. moving; moved

( ) 8. A plane can't _______ on because of the heavy rain yesterday.

A. land B. drop C. fall D. stop

( ) 9. By the time of last term, we ______ all the lessons.

A. finished B. have finished C. finish D. will finish

( ) 10. The man has to______a girl who he doesn't love.

A. married B. married to C. married with D. was married

( ) 11. Go straight and you can find a post office ______ I will wait for you there.

A. at the end B. in the end C. by the end D. at the end of

( ) 12. The weather in Chengdu is colder than ______ in Chongqing.

A. it B. the one C. one D. that

( ) 13. The heavy box is _______, so I can't open the door.

A. on the way~ B. by the way C. in the way D. at the way

( ) 14. These boxes can be used _______ seats if we have no enough seats for the party.

A. for B. to C. as D. in

( ) 15. The Caiyuanba Bridge ______ since last year.

A. was built B. has been built C. is being built D. has built

( ) 16. He has ______ cold for a couple of days.

A. caught B. had C. got D. been

( ) 17. It took them half an hour to go_____ the crowd.

A. through B. across C. cross D. out

( ) 18. The film _____ when I _______ to the cinema.

A. began; got B. had begun; had got

C. began; had got D. had begun; got

( ) 19. Tom likes wearing T-shirt which is ______ cotton.

A. made of B. made in C. made into D. made from

( ) 20. It's not good for us to _____ at night.

A, stay out B. stand up C. stay up D. get up

Ⅱ.交际应用(10分)

A.补全对话,选择方框中的句子完成对话。(15分)

A: What do you do in the evening, Bill?

B: _____1______

A: Which programs do you like best on TV?

B: News and sports. How about you, Claire?

A: Unfortunately I don't have TV sets,______2______I also read newspapers.

B: Do you read everything in the newspaper?

A: No. I hate the advertisements in it.

B:_____3_____

A: There are also too many advertisements on the radios.

B:_____4_____You needn't read the advertisements in the newspaper, but you can't avoid them with TV and the radio.

A:_____5_____

B.1. The person who ______ the campus is a great_______. (invent)

2. I don't like eating ________ (west) food.

3. She was so ________ (exhaust) that she can't sing or dance.

4. My best friend got ________ (marry) last week.

5. The tragedy has a bad ________. (end)

Ⅲ.完型填空。(10分)

Of all the things we eat and drink, water is the ____1____ important. Not ____2____ people understand this but it is quite true. The human body can go ____3____ food for a long time, but two____4____ three days without water usually make people ____5____.

Many people do not understand how ____6____ water the human body needs and many people do not drink enough, especially in hot weather. Most people drink when they are ___7___. They often need more water especially when they ____8____ exercises.

A man's body is 65 to 70 percent water. If we do not have ____9____ water, we feel ____10____ and may become ill. Do you know what the best drink is?

( ) 1. A. more B. much C. least D. most

( ) 2. A. many B. few C. lot of D. much

( ) 3. A, with B. on C. without D. by

( ) 4. A. and B. or C. but D. of

( ) 5. A. dead B. to die C. dying D. died

( ) 6. A. many B. little C. much D. can

( ) 7. A. thirsty B. tired C. hungry D. cold

( ) 8. A. make B. take C. have D. go

( ) 9. A. come B. a little C. all D. enough

( ) 10. A. fine B. tired C. happy D. well

Ⅳ.阅读理解(30分)

A

From a plane we can see the fields, cities, mountains or seas below. ___1___. People

and man-made satellites have been sent out into space to look at the earth carefully and peep!,' have learnt more about the earth in the last few years.

The sea looks very beautiful when the sun is shining on it.___2___.

___3___. It nearly covers three quarters of the earth. The sea is also very deep in some places. There is one place and at that place the sea is about 11 kilometers deep. The highest mountain in the world is about 9 kilometers high. If that mountain was put into the sea at that place,there would be still 2 kilometers of water above it!

In most part of the sea, there are many kinds of fishes and plants, Some live near the top of the sea. Others live deep down. ___4___.

___5___. When people go down, the sea becomes colder and colder. Only some men go down into the deep sea. But, in 1970, five women scientists lived in deep sea for fourteen days. 将下列句子还原到文章中.

A. The sea is very big.

B. The sea can be very cold. ,

C. There are also a lot of small living things, and lots of fishes live by eating them.

D. But it can be very terrible when there is.a strong wind.

E. If we go into space, we see more and more of the earth.

1.________ 2.________ 3.________ 4.________ 5.________

B

Hundreds of. years ago, life was much harder than it is today. People didn't have modem machines. There was no modem machine, either. Life today has brought new problems. One of the biggest is pollution. Water pollution has made our rivers and lakes dirty. It kills our fish and affects our drinking water. Noise pollution makes us talk louder and become angry more easily. Air pollution is the most serious kind of pollution. It affects all living things in the world.

Many countries are making new laws to fight against pollution. Factories must now clean their water before it is thrown away: they mustn't blow dirty smoke into the air.

We need to do many other things, We can put waste things in the dustbin and not throw them on the ground. We can go to work by bus or with our friends in the same car. If there are fewer people driving, there will be less pollution.

( ) 1. Hundreds of years ago, life was much harder because________.

A. there was air pollution.

B. Our rivers and lakes were dirty.

C. there were no modem machine.

D. there were modem machine.

( ) 2. Which kind of pollution can make us become angry more easily?

A. Air pollution. B. Water pollution.

C. Noise pollution. D. We don't know.

( ) 3. ______ affects our drinking water.

A. Having no modem machines B. Air pollution

C. The death of lots of fishes D. Water pollution

( ) 4. New laws are made to________

A. kill fish B. control pollution

C. deal with noise pollution D. reduce modem machines

( ) 5. Which of the following sentences is not TRUE?

A. Air pollution is more serious than water pollution.

B. We must protect our environment.

C. We should encourage people to buy themselves cars.

D. We can't throw waste things about.

C

This story came to me from a friend in America. A little girl was traveling with her family on one of those long sleeper trains. When night came she was put in the upper bed and told that God would look after her. As everyone began to sleep, the little girl got a bit frightened, and called out,

This was done several times. Until at last another passenger got unhappy and said,

It was quiet for several minutes, and then the child was heard to whisper,

( ) 1.-Why did the little girl call out

A. looking for her father B. a little afraid

C. talking with her father D. frightening her father

( ) 2. The passenger said

A. He wanted to frightened the girl.

B. He wanted to act the God.

C. He wanted to let the girl keep quiet.

D. He liked the girl very much.

( ) 3. The last sentence

A. thinking of if it was God's voice

B. afraid of God's voice

C. frightened by the passenger

D. frightened by God

( ) 4. The writer wrote this story_______.

A. in America

B. on the sleeper train

C. somewhere outside America

D. somewhere in China

( ) 5. From the story we know that little girl was afraid of_______.

A. God B. dark C. sleeper train D. other passengers

语言综合运用B卷(50分)

I.句型转换(20分,其中10分为同义句转换)

1. Cai Lun invented paper. (同义句转换)

Paper _______ _______ ________ Cai Lun.

2. There is enough food. Please eat as much as possible. (同义句转换)

There is enough food. Please eat as much as ________ ________.

3. The film had begun when I got there. (对划线部分提问)

________ ________ the film ________?

4. His sister had already read some books before she went to school. (改为否定句)

His sister ________ ________ _______ books ________ before she went to the school.

5. He is really a modest man. (改为感叹句)

________ ________ ________ man he is!

6. If you get up early, you'll catch the early bus. (同义句转换)

________ you get up early, ________ you ________ miss the early bus.

7. The old woman was afraid of being alone. (同义句转换)

The old woman was afraid ________ ________ alone.

II.短文填空( 10分 )

Dogs are very lovely pets. They are very ____1____ to people and very beautiful, too. Most dogs get on well with ____2____ and their parents. Others are god watch-dogs because they cry loudly when a ____3____ person arrives.

When you buy a dog, an important thing to think about is its ____4____ buy a small dog if your home is small and a bigger one if ____5____ is larger. Many people don't know how much to feed their dog. Dogs eat ____6____ anything! They like meat, rice and lots of other things. You can buy lots of food _____7____ for clogs in shops. Don't let your dog eat too much. Feed it only once a day. Always ____8____ water for your dog. It can get ____9____ very quickly, especially in summer.

Remember that dogs need ____10____ You should take it for a walk every day. Don't keep your dog inside all day.

1.________ 2.________ 3.________ 4.________ 5.________

6.________ 7.________ 8.________ 9.________ 10.________

III.任务阅读( 10分 )

I've got some information for everyone going to Britain next month. As you know, you'll be staying with a family for two weeks. Now the most important thing is money. You should take about £30 in cash(现金) and about ~ 200 in travelers cheques(支票). Then when you arrive at the airport you'll be met by our host(主人) family. You must remember to wear a red shirt so the family will find you easily. I've told them to look out for the red shirts. You'll also need to take with you 4 photos of yourself and, of course, it's very important that you take the school letter. While you are there, if you have any problems, you can call our agent(代理人). I'll give you her office phone number now: It's 580-4436 and the person to ask for is Mrs. Belcher, that's B-E-L-C-H-E-R. She's in the office from 9-5 every day. OK! That's everything. Have a good trip.

Ⅳ.写作(10下周六是你的生日。你准备在家里开一个生日晚会,想邀请你的好朋友Helen参加。请你用英语给她写一封60个字左右的短信,内容包括:1、解释开晚会的原因;2、说明晚会何时、何地举行;3、邀请她参加;4、希望她能回信说明能否参加。

参考答案

Unit 10

A卷

I.单项选择题(20分)

1--5 ADBBD 6--10 CCABA 11--15 ADCCB 16--20 BADDC

Ⅱ交际应用( l0分)

(A) EABDC (B) 1. invented, inventor 2. western 3. exhausted 4. married 5. ending Ⅲ完型填空(10分)

1--5 DACBA 6---10 CABDB

Ⅳ阅读理解(30分)

(A) EDACB (B) CCBBC (C) BCACA

B卷

I 句型转换(20分)

1. was invented by 2. you can 3. When did begin 4, hadn't read any, yet

5. what a modest 6. unless, or, will 7. to be

Ⅱ短文填空(10分)

1. friendly 2. children 3. strange4, size 5. yours 6. almost 7. made

8. leave 9. thirty 10. exercise

Ⅲ任务阅读(10分)

1. £200 2. A red shirt 3. Four photos and school letter

4. 580-4436 5. Mrs. Belcher

Ⅳ~ 写作(10分)略

范文九:伤仲永目标检测题及答案 投稿:严緁緂

《伤仲永》目标检测题 姓名 一、注音

隶( ) 扳( ) 谒( ) 邑( ) 矣( ) 泯( ) 称( ) 卒( ) 焉( ) 耶( ) 二、文学常识:

①本文选自《 》。作者是 (朝代)他字 ,晚年号是杰出的 ③自是指物作诗立就,其文理皆有可观者。

④邑人奇之,稍稍宾客其父,或以钱币乞之。

⑤父利其然也,日扳仲永环谒于邑人,不使学。

⑥泯然众人矣。 家,是唐宋八大家之一。

②唐宋八大家,指唐朝的 ,宋 朝的 三、解释通假字。 日扳仲永环谒于邑人。

四、解释加点的词: 1.世隶.耕 2.未尝.识书具 3.书.诗四句 4.并自为.其名 5.其诗以养.父母 6.收.族为意. 7.自是. 8.指物作诗立就. 9.稍稍..宾客其父 10.或.以钱币乞之.. 11.环谒..于邑人 12.称.前时之闻 13.泯然..众人矣 14.仲永之通悟.. 15受之天...也 16.贤.于材人远矣 17.卒.之为众人 18.则其受于人者不至.也 19.固.众人 20.得.为众人而已耶 五、词类活用: ①稍稍宾客..其父。 ②父利.其然也。 ③邑人奇.

之。 ④父异.

焉。 六、下列朗读停顿不正确的是( ) A、借旁近/与之 B、金溪民/方仲永 C、父/利其然也 D、余闻之/也久 七、语句翻译。

①仲永生五年,未尝识书具,忽啼求之。

②其诗以养父母、收族为意,传一乡秀才观之。

⑦卒之为众人,则其受于人者不至也。

⑧今夫不受之天,固众人,又不受之人,得为众人而已耶?

八、整体感知,问题探究 1.请用简练的话概括本文记述了一个什么故事?

2.本文题目是《伤仲永》,文中的“伤”是什么意思?表达了作者怎样的思想感情?

3.方仲永的变化经历了哪几个阶段?

4.开篇一句交代了方仲永的那些方面? “世隶耕”三个字在全文中的作用是什么? 5、从“日扳仲永环谒于邑人,不使学”中,可以看出仲永的父亲是一个什么样的人?

6.“余闻之也久”在文中的作用是什么?方仲永最终“泯然众人”的原因是什么?

7.怎样认识“受之天”与“受之人”的关系?

伤仲永目标检测答案

一、注音

隶(lì) 扳(pān) 谒(yè) 邑(yì) 矣(yǐ) 泯(mǐn) 称(chèn) 卒(zú) 焉(yān) 耶(yé) 二、文学常识:

①本文选自《临川先生文集》。作者是北宋(朝代)王安石,他字介甫,晚年号半山,是杰出的政治家、文学家、思想家,是唐宋八大家之一。

②唐宋八大家,指唐朝的韩愈、柳宗元,宋朝的欧阳修、王安石、苏洵、苏轼、苏辙、曾巩。 三、通假字。

日扳仲永环谒于邑人:“扳”通“攀”,牵,引的意思。 四、⑴.属于 ⑵.曾经 ⑶.写 ⑷.题上 ⑸.赡养 ⑹.团结;内容⑺.此,这 ⑻.完成 ⑼.渐渐 ⑽.有的人;求取他的诗 ⑾ 四处拜访 ⑿相当 ⒀完全 ⒁通达聪慧(15)天赋,先天得到的(16)胜过,超过;(17)最终,最后(18)达到(19)本来(20)能够 五、词类活用。 ①稍稍宾客其父:名词作动词,把„„当做宾客。 ..②父利其然也:名词作动词,认为„„有利可图。 .③邑人奇之:形容词作动词,对„„感到惊奇。 .

④父异焉:形容词作动词,对„„感到诧异。 .六、D

七、语句翻译。

①仲永生五年,未尝识书具,忽啼求之。

仲永长到五岁,还没见过书写工具,有一天忽然哭叫着要这些东西。 ②其诗以养父母、收族为意,传一乡秀才观之。

这首诗以赡养父母、团结同宗族的人为旨意,传给全乡的读书人观赏。 ③自是指物作诗立就,其文理皆有可观者。

从此,人们指定物品让他作诗,他能立刻完成,诗的文采和道理都有可以欣赏的地方。 ④邑人奇之,稍稍宾客其父,或以钱币乞之。

同县的人对他感到惊奇,渐渐地请他的父亲去做客,有的人还花钱求仲永题诗。 ⑤父利其然也,日扳仲永环谒于邑人,不使学。

他的父亲认为这样有利可图,天天拉着仲永四处拜访同县的人,不让他学习。 ⑥泯然众人矣。

(他已经)才能完全消失,成为普通人了。 ⑦卒之为众人,则其受于人者不至也。

最终成为一个平凡的人,是因为后天受的教育没有达到(要求)。 ⑧今夫不受之天,固众人,又不受之人,得为众人而已耶?

那么,现在那些没有天赋、本来就是一般的人,再不受后天的教育,难道只是成为一般的人就完了吗?

八、整体感知,问题探究

1.请用简练的话概括本文记述了一个什么故事?

明确:本文就是通过记叙方仲永幼年时天资过人,却因其父“不使学”而最终“泯然众人”,变得平庸无奇的故事。 2.本文题目是《伤仲永》,文中的“伤”是什么意思?表达了作者怎样的思想感情? 明确:“伤”是哀伤、哀怜的意思。字里行间流露着作者对一个神童最终“泯然众人”的惋

惜、哀伤之情。

3.方仲永的变化经历了哪几个阶段?

明确:童年时期 才思敏捷.天赋极高, 五岁时就“啼哭求之”。“书诗为名”,“指物作诗立就”,“文理可观”。

少年时期 才思衰退,大不如前,“不能称前时之闻”。 青年时期 才思平庸,与众无异,“泯然众人矣”。 

4.开篇一句交代了方仲永的那些方面? “世隶耕”三个字在全文中的作用是什么? 明确:交代籍贯、身份、姓名、家世。 “世隶耕”三字是对“未尝识书具”“不使学”的必要铺垫,既衬托了方仲永的非凡天资,又暗示了造成他命运的家庭背景。

5.从“日扳仲永环谒于邑人,不使学”中,可以看出仲永的父亲是一个什么样的人? 明确:“日扳仲永环谒于邑人,不使学”仅一句话就刻画出方仲永父亲贪图小利而自得的可悲可叹的愚昧无知之人。

6.“余闻之也久”在文中的作用是什么?方仲永最终“泯然众人”的原因是什么? 明确: 过渡。

从方仲永个人情况来看,原因是“父利其然也,日扳仲永环谒于邑人”,贪图小利,目光短浅,而“不使学”。从道理上来说,原因是作者在后面的议论中所认为的那样,方仲永“卒之为众人”,是因为“其受于人者不至”,即没有受到后天正常的教育。 7.怎样认识“受之天”与“受之人”的关系? 明确:这里所说的“受之天”,是指人的天资;“受之人”,是指后天教育。作者认为,二者之间,后者更为重要,即后天教育对一个人是否成才是至关重要的。作者认为“仲永之通悟”是“受之天”,他的才能衰退的原因是“受于人者不至”,并引发天赋不如方仲永的人如果不“受之人”,结果将更不可设想的感慨。这段话论说事理,步步推进,辨明了“受之天”与“受之人”的关系,令人深感“受之人”的重要。

范文十:高一目标检测答案(地理必修1) 投稿:严沑沒


参考答案

(高一地理目标检测)

第一章 行星地球

第一节 宇宙中的地球

一、填空题

1.天体 宇宙 天体 星际物质

2.宇宙中的各种天体之间相互吸引、相互绕转 天体系统 地月系 行星及其卫星、小行星、彗星、流星体和行星际物质 太阳

3.太阳、行星及其卫星、小行星、彗星、流星体和行星际物质 1.5亿千米

4.近圆性、同向性、共面性 水星、金星、火星

5.距日远近适中 地球具有适中的体积和质量 火山活动等 冷却、凝结形成降水 地表低洼地带

二、选择题

1.C 2.A 3.C 4.CD 5.C 6.B 7.B 8.AC

三、非选择题

1. 其他恒

地球 星星系 银河系 地月系

太阳系 月球 总星系 其他行 星星系 河外星系

2.从八大行星公转轨道倾角数值看,均不超过7°,说明八大行星公转轨道接近同一个平面;从八大行星公转轨道偏心率数值看,在0.006-0.206之间,说明八大行星公转轨道接近圆;即说明地球的公转轨道与其他行星相近。从距日远近、质量、体积和表面均温数值看,地球与其他行星相似。上述数据说明地球是一颗普通行星。

由于八大行星公转处于接近同一平面近似圆形的轨道上,互不干扰,使得地球有一个比较安全宇宙环境;地球距日远近适中,表面温度适宜水以液态形式存在;质量和体积适中,能够吸引适于生命生存的大气,才使得地球上有生命物质存在,这是其他七大行星所无法具备的,因此说明地球是一颗特殊的行星。



第二节 太阳对地球的影响

一、填空题

1.太阳以电磁波的形式源源不断地向四周放射能量 核聚变反应

2.光、热 地表 水、大气运动和生物活动 煤炭 石油

3.光球层、色球层、日冕层 太阳大气经常发生大规模的运动 黑子和耀斑 11年

4.无线电短波通讯受到干扰甚至中断 磁暴 极光 自然灾害的

二、选择题

1.B 2.B 3.D 4.B 5.A 6.C 7.C 8.D



三、非选择题

1(1)图1-2-1说明到达大气上界的年太阳辐射总量从赤道向北极呈递减趋势,其中在中纬度这种递减趋势更明显。产生这种变化规律的原因是地球表面不是平面而是一个球面。

22(2)热带雨林的生物量(2kg/m?a)大于亚寒带针叶林的生物量(0.8kg/m?a)。产生

1


字典词典应急演练内容包括应急演练内容包括【范文精选】应急演练内容包括【专家解析】批评与自我批评发言稿批评与自我批评发言稿【范文精选】批评与自我批评发言稿【专家解析】个人营销计划书个人营销计划书【范文精选】个人营销计划书【专家解析】